9 забавни начини да празнуваме Международния ден на йога

Земята и центъра си ден с йога

Веднъж годишно йогите по света празнуват Международния ден на Йога, обявен от ООН, на 21 юни. Това е ден, в който да се признават и инвестират умствено, физически и емоционално - ползите от йога и да се свързват с приятелите и членовете на общността по споделената практика.

Анилис Лонидие, собственик на три йога студия в района на Атланта, подчертава значението на споделянето на IDY с други хора. "Йога буквално означава" да се преструва "- става дума за създаване на съюз", казва тя. Разбира се, съществуват много начини да се създаде съюз с приятели и вашата по-широка общност, така че когато се преобърне на 21 юни, бъдете готови да празнувате и да се свържете с една от тези забавни идеи.

1 - Започнете деня си с лесен поток

Гети изображения / герой изображения

Нищо няма да ви постави в по-добро място за начало на деня, отколкото да се насладите на сутрешна практика. Не е нужно да е дълъг и не е нужно да излизате от пижамата си, за да започнете. Просто изпробвайте безплатно пет минути видеоклип в YouTube, като един от канала "Йога" с Adrienne.

Или можете да изхвърлите общия си алармен часовник изцяло и да изтеглите приложението Yoga Wake Up. Това приложение буквално ви събужда с аудио стикери за йога последователности и медитации, така че дори нямате възможност да пропуснете сутрешната си практика.

2 - Носете "Ом" на ръкава си

Колаж от Лора Уилямс

Един добър начин да се свържете с подобни мислещи йоги? Рекламирайте намерението си с графична йога или мантра. Например, котката "Do Good Tee" на Cotopaxi е ясно съобразена с начина на живот на йога и прави намерението му кристално ясно.

Но ако искате нещо по-малко "йога-у", има много сладки опции на Etsy, като този на Change Your View и мускулната чай на Yoga Ohm.

3 - Разплитане върху нова мат или чифт йога панталони

Флекси Лекси и идеи от Ариана

Това е всичко за малко лично удоволствие, но по време на този процес вие подкрепяте любимата си йога марка, така че има и това. Ето забавната част: Вместо да купувате "практичния" или "стандартен" елемент от мат или облекло, изберете нещо, което наистина харесвате, но обикновено не бихте купили.

Кажете, например, тези очарователни дини за йога от Flexi Lexi или дръзка йога мат, като Namaste Unicorn или Savasana Panda мат от Ideas by Arianna.

4 - Разбийте деня си с офис йога

NextDesk

По-голямата част от времето, Международният ден на йога пада в делничен ден, което означава, че вероятно ще отделите доста време на бюрото си. Разбийте деня си и се концентрирайте, като правите поне една йога поза на бюрото си всеки час.

Например, XDesk обединява няколко пози, които можете лесно да включите, включително модифицираното надолу рамо на рамото на кучето и седалището, показано по-горе.

5 - Търсете безплатни класове (и наклонете инструктора)

В седмицата на Международния ден на йога, много инструктори и студиа предлагат безплатни класове и събития. Проверете в любимото си местно студио или вашия град, за да намерите класове близо до вас и изберете да посетите с приятел.

След това след курса, настанете инструктора или дайте дарение на студиото му. Това не е задължително, но е чудесен начин да се върнете на общността и да я платите напред в подкрепа на следващото свободно събитие.

6 - Опитайте нов стил на йога

Кендра графики

Лесно е да се забиете в коловоз във всички области на живота, включително и вашата практика в йога. Което е иронично, като се има предвид, че йога ви насърчава да оспорвате ограниченията си.

Но ако сте ходили в едно и също студио, правейки една и съща практика, всички под един и същи инструктор от месеци или години, може би е време да опитате нещо ново. Използвайте Международния ден на Йога като извинение за намиране и планиране на различен стил на класа.

Например Kendra Charts, международно признат инструктор по йога, акробатичен учител по йога и съосновател на "More Than Dreaming", предполага, че се опитвате да правите slackline йога, аеро-йога или акро-йога, за да вкарате нов живот в практиката си.

Ако искате да опитате няколко акро-йога движения сами, Charts предлага следните пози, за да започнете.

Поза 1: Пирамида на рамото

Тази поза позволява на двамата партньори да освободят напрежение в раменете, горната част на гърба и врата.

Изпробвайте: Застанете високи, обърнати един към друг и стигнете напред, за да натиснете дланите си заедно. Натискайте бедрата си един от друг, като в същото време разширявате ръцете си нагоре и движите гърдите си един към друг, създавайки вида "пирамида" с ръцете и торсовете. Говорете помежду си, ако имате нужда от повече или по-малко натиска в ръцете, за да намерите разширението. За да излезеш, ходи наблизо, докато стои изправен.

Поза 2: Badakonasana С Backbend

Подобрете качеството си на дишане и връзка помежду си.

Изпробвайте: Партньорът седи висок и носи ходилата на краката си, коленете се отварят навън. Партньорът двама седи зад гърба зад първия партньор, като постави краката си на земята, коленете се наведеха. Партньорът се навежда назад, стигайки до ръцете си над главата си, притискайки партньора си внимателно напред, простиращ се в поддържана гръбнака. Партньорът трябва да комуникира и да бъде чувствителен към това колко далеч напред партньор може да отиде. Останете за 8 вдишвания. Партньорът бавно се връща в стартовата позиция, като помага на двамата партньори да седнат. Превключете ролите.

Поза 3: Батман

В това backbend (показано) флаерът трябва напълно да предаде управлението на основата и гравитацията.

Опитай го:

Флайър (човек отгоре): Отдалечете се от краката на основата и задръжте върху глезените на основата, като пръстите ви сочат към средната линия. Отпуснете гърба си в гърба. Дръжте краката си тежки към земята. Предайте, докато вашият партньор ви подкрепя чрез упражнението. За да излезете от позата, хванете глезените на основата и поставете краката си на земята, тъй като базата бавно те сваля.

Основа (долно лице): Легнете на гърба си и преместете и двата крака вертикално към тавана (като номер 11), като пръстите ви се намират малко над лентата на талията на флаера. Позволете на флаера да се облегне на крака, за да я подкрепяте. Огънете и двете колела, като ги изтегляте към гърдите си, за да позволите на флаера по-дълбок гръб. Когато и двамата сте готови, натиснете през петите си, за да разширите краката си направо, като повдигнете флаера от земята. Подравнете краката си вертикално над бедрата си под ъгъл от 90 градуса. Дръжте ядрото си ангажирано, за да стабилизирате краката си.

Използвайте наблюдател, за да помогнете, ако се притеснявате за баланса по позата.

7 - Инвестирайте в опит за "веднъж в живота" йога

Макерик хеликоптери

Ако сте се занимавали с идеята да се отървете от йога отстъпление или ваканция, какво по-добро време да хапнете куршума и да поемете ангажимента, отколкото на Международния ден на йога? Има многобройни възможности да се позабавлявате на планински върхове или тропически плажове, но има няколко изключително интересни опита, които може да искате да опитате (донякъде изненадващо, много от тях са в Лас Вегас):

8 - Добавете малко йога към дома си

Нечести стоки

Колие от мандала или добре поставена стена, която ви напомня да останете спокойни и да откриете, че центърът ви е чудесен начин да направите йога част от начина си на живот. Но не е нужно да изнасяте много пари, за да включите йога тук и там в дома ви.

Малките дрънкулки и забавните стоки за дома са чудесен вариант на разумна цена. Например, просто проверете тези йога поставят подложки, Йога Joes играчки войници и йога представляват резачки за храна, всички от UncommonGoods. Те са добро напомняне, че животът и йога не трябва да бъдат толкова сериозни.

9 - Инстаграм вашите приключения

Ако нямате Instagram вашите приключения в йога, наистина ли се случиха? Разбира се, че го направиха. Но Lonidier изтъква: "Йога е голяма на Instagram и определено ще има #internationalyogaday hashtag. Направете снимка на себе си в позата, която понастоящем работите и маркирайте."

Инстартирането не е просто добър начин да се ангажирате с други йоги от цял ​​свят, а всъщност е добър начин да проследите напредъка си с течение на времето. "Следващата година направете снимка на себе си в една и съща поза и сравнявайте, вижте как се е развила вашата практика.Това е страхотен начин да почетете упоритата си работа и да видите колко сте способни, когато поставите ума си на нещо, "Казва Лонидиър.