Мио супа за закуска: Затопляща напитка и закуска

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 165

Мазнини - 8 гр

Въглехидрати - 15гр

Протеин - 12g

Общо време 10 мин
Подгответе 5 мин , готвяйте 5 мин
Сервирания 1

Излез от закусвалнята си и опитайте една купа с пара от miso супа, за да започнете сутрешното си ядене. Типична американска закуска е с висока добавена захар и / или наситени мазнини. Тази супа, от друга страна, е слаба, лека и пълна с продукти, които са добри за вас.

Мишо пастата се прави от ферментирали зърна, а понякога от зърнени храни и като кисело мляко, тя е пълна с живи, активни култури. Дръжте малка вана с мишо паста във вашия хладилник; запазва се пресни за дълго време и е страхотно допълнение към салатни превръзки, супи и дори пуканки . Успокояващият "бульон", базиран на miso, създава бърза и лесна база за почти всички зеленчуци и протеини.

Тази единична сервизна рецепта използва нарязани гарнитури, настъргани моркови и шепа нарязан мек тофу за тяло и протеини.

Съставки

подготовка

  1. Донесете водата, кренвиршите и морковите на кипене. Намалете топлината до кънки.
  2. Поставете мишо пастата в малка купа и изсипете една четвърт до половин чаша вода в купата. Разбъркайте бързо с вилица или мивка, докато не останат бучки.
  3. Изсипете купата с мишо и вода в саксията с вода.
  4. Добавете тофу и сусамените семена и разбъркайте. Изсипете в купа или чаша и сервирайте.

Варианти и замествания на съставките

Обичате ли miso супа?

Превърнете я в по-здравословно хранене, като добавите в някои варени сала или пълнозърнести юфка или лъжица варен ориз. Разбъркайте в задушени броколи или боб choy, и можете дори да добавите раменен стил варено яйце за допълнителни протеини.

Съвети за готвене и сервиране

Много култури по света се хранят с пикантни закуски. Разклонете се и опитайте да ядете остатъците от вечерята за закуска или да включите повече боб, тофу или дори пиле и риба на закуска. Може да се чувствате по-доволни от по-здравата сутрешна храна. Плюс това, това е чудесен начин да намалите добавената захар и може би дори да получите допълнителна сервиране на зеленчуци!