Как да се справяте с глупаци и хулители докато бягате

Да бягаш навън може да бъде чисто блаженство - докато се появи някакъв идиотски пълзящ и викне неприятно "ухо-хоу" или "хей бебе!" докато бягате покрай него (или нея). Справянето с понякога неприятните скитници е неизбежно, когато бягате навън, особено за жените. Ето какво трябва да направите, ако някой започне вербално да ви тормози:

Продължавай да тичаш.

Не се спирайте и започнете да крещите обратно към глупака или да го отблъснете. Въпреки че може да е трудно да го игнорирате, по-добре е да запазите разстоянието си и да продължите да се движите. Предчувствайте, че не го чувате и продължавате да бягате. Опитайте се да бягате в посока, където ще има повече хора наоколо.

Не изглеждат уязвими.

Когато някой започне да хвърля отвратителни коментари към вас, дръжте високо главата си и останете силни. Ако вашият тормоз се опитва да ви спре и да ви попречи, бъдете силни. Кажи му да се върне и да продължи да се движи.

Стартирайте с мобилен телефон.

Винаги е умно да носите телефона си, особено когато бягате сами . Ако някой ви тормози устно и се чувствате заплашени, обадете се на полицията. Дайте им описание на тормозаря и къде и кога се е случило.

Поддържайте безопасността си.

Това може да изглежда като не-мозък, но не се движи в изолирани райони, изоставени улици или обрасли пътеки. Никога не бягайте сами през нощта. Без значение колко комфортно се чувствате през нощта, винаги има по-голяма сигурност в числата. Следвайте тези съвети за намиране на изпълняващи приятели във вашия район.

Още: Съвети за безопасност за бягане

Не носете слушалки.

Въпреки че трябва да пренебрегнете коментарите на Хеклер, трябва да ги чуете, за да знаете, че сте в опасност. Ако абсолютно трябва да използвате своя iPod или телефон, за да слушате музика по време на работа, трябва само да използвате една ухото или да намалите силата на звука, така че все още да чувате какво се случва около вас. Колкото по-информирани сте, толкова по-уязвими ще бъдете.

Още: Мога ли да слушам музика на бягането?

Променяйте маршрутите си.

Ако продължавате да се сблъсквате със същия неприятен човек, изберете друг маршрут. Това е добър съвет за безопасност, дори ако не сте тормоз, тъй като потенциалният нападател може да проследи рутината ви и да знае кога сте уязвими. По-добре е да се смесват неща, като се изпълняват различни маршрути в различните часове на деня.