Какво трябва да знаете за хирургия за отслабване

Разбиране на хирургия за отслабване

Какво е хирургия за отслабване?

Операцията за отслабване или бариатичната хирургия се превърна в водещо лечение на затлъстяването в Съединените щати. Ако сте се опитали да губите значителни количества тегло многократно и не успяхте, хирургия за отслабване (WLS) може да бъде опция. Когато се допълва с диетични промени, упражнения и консултиране, операциите за отслабване позволяват на пациента да загуби паунда и да поддържа здравословно тегло.

Удовлетворявате ли се за хирургия за отслабване?

В допълнение към нормалните усложнения и общите рискове от хирургия, операциите за отслабване представят свой собствен уникален набор от усложнения и странични ефекти. Научете повече за рисковете от хирургичните операции за отслабване, преди да вземете решение.

Цената на хирургия за отслабване

Цената на операцията за отслабване варира от хирург до хирург. Тя може да варира от $ 15 000 до над $ 40 000, ако операцията е успешна и няма усложнения. Ако вашата застраховка плаща за този тип хирургия, ще трябва да бъдете предварително одобрени, процес, който изисква информация както от вашия хирург, така и от Вашия лекар за първична помощ, за да документирате необходимостта от операция. Процесът обикновено се инициира, когато имате първоначална консултация с вашия хирург.

Плащане за хирургия за отслабване

Ако плащате за самата операция за отслабване , бъдете наясно, че таксите на хирурга са само част от общите разходи.

Има допълнителни такси за кръвни тестове, рентгенови лъчи, анестезия, сестрински грижи, лекарства и много други видове грижи.

Плащане за хирургия, когато застраховката няма

Видове хирургия за отслабване

Малабосорбиращи кабинети за отслабване

Обикновено наричани стомашен байпас или метаболитни операции, тези процедури частично заобикалят тънките черва, ограничавайки способността на организма да абсорбира хранителни вещества.

Непреработената храна преминава през тялото като изпражнения, докато намаляването на калориите води до загуба на тегло.

Хирургия за отслабване при отслабване

Ограничителни кабинети за отслабване

Тези процедури работят, като се чувствате пълно с много по-малко храна. Тъй като се чувствате напълно по-бързо, вашият общ прием на калории е по-нисък, което води до загуба на тегло.

Вертикална лентова стоматологична хирургия

Регулируема стомашна лента (Lap-Band®)

Вертикална ръкавична стоматологична хирургия

Смесени кабинети за отслабване

Тези процедури комбинират елементи от малабсорбиращи и ограничаващи процедури, за да ви накарат да се почувствате по-бързо и да намалите броя на калориите, които тялото ви може да използва от храната, която ядете.

Roux-en-Y (стомашна болка) Хирургия

Biliopancreatic Diversion с дуоденален превключвател (BPDDS) Също известен като вертикална ръкавична гастректомия с дуоденален прекъсвач (VSGDS).

Възстановяване от хирургия за отслабване

След като операцията приключи, започва истинската работа. Вашият хирург ще има много указания, които да следвате, за да отслабнете и да го задържите. Инструкции за вашето възстановяване се различават значително между процедурите и хирурзите, следвайки ги до писмото ще ви даде най-добрия ви шанс за изключителен дългосрочен резултат.

25 съвета за успешна хирургия за отслабване. Вашият хирург също така ще ви даде инструкции за грижа за инцидента, за да ви помогне да се грижите правилно за вашия хирургичен сайт (и).

Разбиране какви симптоми не са нормални по време на възстановяването

Какво, ако имам свободна кожа след операцията?

Източници:

Бариатрична хирургия за тежко затлъстяване. Информационен лист за потребителите. Национален институт по диабет и храносмилателни и бъбречни заболявания. Март 2008 г. http://win.niddk.nih.gov/publications/gastric.htm

Д-р Джоунс, д-р Николай В. Христо, д-р Дидие Зоу и д-р Лойд Д. Маклийн, дмн. "Нарастване на теглото след краткотрайни и дълги крака стомашен байпас при пациенти, които са били лекувани повече от 10 години." Annals of Surgery 2006 Ноември; 244 (5): 734-740.