Печена тиква семена Рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 223

Мазнини - 20 гр

Въглехидрати - 4g

Протеин - 10 гр

Общо време 20 мин
Подгответе 15 мин , готвяйте 5 мин
Сервирания 4 (по 1/4 чаша всяка)

Тиквени семки (известни също като пепити) са вкусни печени и могат да се консумират с или без корпусите. Може да сте видели плоските, тъмнозелени тиквени семки, които се предлагат в местния ви хранителен стопанин, но несмлени тиквени семки са това, което ще използвате в тази печена рецепта за тиквени семки. Тази рецепта работи и за скуош семена, включително любимата спагети скуош . Добавете хранителни печени тиквени семки на пътека, разбъркайте в салати или направете сърдечна гранула. Разбира се, те също са вкусни сами по себе си като лека закуска.

Ако използвате гореща фурна, те отнемат само пет минути, за да се пекат, но това е процесът на изстъргване на тиква и почистване на семената, което отнема известно време. За по-лесно почистване, поставете семената в шлайфане и изплакнете, разклатете филтъра, за да разхлабите целулозата. Премахнете нишките от целулоза и отново изплакнете семената. След това поставете семената върху кърпа за съдове, за да изсъхне.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 350 F (или вижте по-долу за по-нисък бавен метод). Покрийте лист за печене с пергаментна хартия.
  2. Пъхнете тиквени семки със зехтин в купа. Нуждаете се само от достатъчно масло, за да покриете семена; в противен случай те ще бъдат мазни. Добавете сол и хвърлете отново.
  3. Разстилайте семена в един слой върху подготвения лист за печене.
  4. Печете за 3 до 5 минути, докато семената просто започнат да оцветяват и са ароматни. (Ако имате повече време, можете да изпечете семената при 250 F в продължение на 45 до 60 минути. Това бавно време на готвене ще даде малко по-малко орехов вкус.)

Състав на заместителите и съвети за готвене

Докато тази рецепта е проста, можете да добавите свои собствени билки и подправки, за да дадете тиквени семена на някои пица. Опитайте с подправки като пушена червена чушка, кимион или чесън. Добавете сладост с канела, джинджифил, карамфил или индийско орехче.

Друг начин да увеличите аромата на вашите печени тиквени семки е да ги накиснете в солена вода преди да ги изпечете. Това позволява на солта да попадне в обвивката на семената. Просто добавете тиквени семки в средна тенджера с 2 до 3 супени лъжици сол (в зависимост от вашите предпочитания за вкус) и 2 чаши вода. Довежда се до кипене и по-ниска температура, за да се къкри за 10 минути. Те трябва да изглеждат леко сиви, когато са готови. Използвайте цедка, за да източите напълно водата от семената и да изпечете семена от тиква, като използвате гореописаната рецепта.

Хранителна стойност

Тиквените семена са опаковани с хранителни вещества. Те са особено високи в много минерали, включително магнезий, цинк, мед, манган и калий.

Те са най-високи в цинк, ако ги ядете цели, включително черупката. Също така съдържат широка гама от фитонутриенти , включително лигнани и много антиоксиданти.