6 Racewalking Грешките да се избягват

Не нарушавайте правилата или губите енергията си

Racewalking използва много специфична техника, за да може да ходи много бързо, като същевременно поддържа контакт с земята с поне един крак. Racewalkers са внимателни да не допуснат две грешки, които нарушават правилата и могат да бъдат маркирани от съдиите и да доведат до дисквалификация. Но те също правят грешки, които влошават тяхното представяне.

Ето най-често срещаните грешки, които трябва да сте наясно, за да можете да ги избегнете.

повдигане

Racewalker Dane Bird-Smith се вдига. Майкъл Стийл / Гети изображения

Според правилата на състезанието, един крак трябва да е в контакт със земята по всяко време. Ако проходилка "се повдигне" или загуби контакт със земята с двата крака, както е преценено с невъоръжено око, той или тя може да бъде дисквалифициран от съдия по време на конкурс за състезания.

В тази снимка, направена по време на Световното първенство по лека атлетика на IAAF, можете да видите, че и двата крака са извън земята. За да бъде това повдигащо нарушение, то би трябвало да се вижда с невъоръжено око, а не само с камерата. Камерата често ще хване елитни състезатели с двата крака от земята.

| Повече ▼

Наведено коляно

Racewalker Хедър Луис с Bent Knee. Тони Маршал / Гети изображения

Правото правило на крака е второто основно правило за ралито. Водещият (носещ) крак трябва да има коляно направо от момента, в който водещото стъпало докосне земята, докато не премине вертикално под тялото. Ако нарушите това правило, като го гледате с невъоръжено око от съдия в състезание по конни надбягвания, може да бъдете дисквалифициран.

В тази снимка, ралито Хедър Люис разчупва формата си, когато печели 5000 м разходка в Бирмингам, Англия. Коляното й все още е огъната, въпреки че краката й е контактувала с земята.

Неефективно движение на ръката

Високи ръце. © Fuse / Getty Images

Racewalkers използват мощно движение на ръката, което помага да се произвежда и противодейства на движението на бедрата и краката. Но те също могат да правят няколко грешки, освен ако не ги разпознаят и коригират. Ръцете не трябва да пресичат средната точка на тялото на въртящото се рамо - това се нарича пресичане. Те също така не трябва да идват покрай зърната ви, както можете да видите на снимката с ръка на нивото на гърлото.

Лактите трябва да са близки до тялото, вместо да се люлеят настрани, както вие люлеете бебето. Лактите се появяват на гърба, така че ръката ви е на нивото, сякаш достига до портфейла си в задния джоб. Без да премествате ръцете си назад, вие размахвате ръцете си само отпред като чистачки на предното стъкло.

Overstrike

Ходене с прави оръжия и претрупване - две грешки в едно !. © Максим Лауран / Фотодиск / Гети

Претоварването, наричано също прекалено удрящо, приземява вашето водещо стъпало твърде далеч пред тялото ви. Това е често срещана грешка, която не подобрява скоростта. Пътуващите трябва да се съсредоточат върху удължаването на крачките в задната част на тялото, за да се стигне до силен тласък, докато кацането на предното стъпало се приближава по-близо до тялото.

В тази снимка, жената използва лошо рамо на рамото с прави ръце, докато същевременно преобладава значително. Пространството под нейното тяло показва предния крак, който е еднакво отдалечен от бедрата като краен крак. Това дава по-малко енергия на задния крак за изтласкване.

Наклонено напред

Racewalking Последователност. Доринг Кедърсли / Доринг Кейдърсли RF / Гети изображения

Лек тренд напред се използваше от треньори. Тази по-стара илюстрация показва лек напред пост в талията. Тази техника се оказа неефективна и вече не се обучава от треньори, тъй като много пешачи се навеждат напред, отколкото се препоръчва.

Наклонете се назад

Някои състезатели се озовават облегнати на бедрата си. Наклонът назад прави по-трудно постигането на прав крак и забавя ходенето. Racewalkers трябва да имат прав крак от момента, в който предното стъпало е в контакт със земята, докато премине под тялото. Не се облягайте повече от вертикалата.