Може ли да отслабвате с колоездене на закрито?

Ride Right и можете да капка лири и телесни мазнини с вътрешно колоездене!

Може да се педали до никъде (а понякога и бързо) - но това не означава, че не можете да хвърлите паунда или да намалите телесните мазнини с вътрешно колоездене. В зависимост от ритъма (или темпото) и съпротивлението на вашия мотор, е възможно да изгорите 400-600 калории (а понякога и повече) в 45-минутен закрит велосипеден клас. Тъй като отнемат 3 500 калории, за да изгубите един килограм телесно тегло , ако изгаряте 500 калории на класа, можете да разтопите един килограм със седем класа, без да променяте нито едно от вашите хранителни навици или никаква друга форма на упражнения.

Доста впечатляващо!

Отслабването с колоездене не е само теоретична възможност. Проучванията доказват, че тези резултати са лесно постижими. В проучване от 2010 г., в което участват засегнати жени с наднормено тегло, изследователи от университета в Палермо, Италия, участниците са направили три кръгли сесии на закрито седмично в продължение на 12 седмици и са преоценили състава на тялото по пътя. Без никакви ограничения върху консумацията на храна, велосипедистите са загубили 3,2% от телесното си тегло и 5% от телесните си мазнини след 12 седмици; междувременно, чистата му мускулна маса се е увеличила с 2,6%. Аналогично, едно проучване от Литва през 2010 г. установи, че след като младите жени са тренирали аеробно колоездене три пъти седмично в продължение на два месеца, теглото им, индексът на телесна маса и телесните мазнини са намалели - и резултатите започнаха да се появяват само след две седмици!

Освен това, изследванията показват, че хората работят по-силно в групова среда за упражнения, когато са мотивирани от инструктор и техните колеги.

Добавете към тази пулсираща музика, която е типична за клас за колоездене на закрито, а енергията в студиото може да ви вдъхнови, за да навлезете по-силно и да увеличите разходите си в калориите.

Скрито предимство: Вътрешното колоездене предлага и възможност за тонизиране и укрепване на всички мускули в краката (и вашите глутати), докато горят калории.

Но за да направите всичко това, трябва да имате достатъчно съпротива на велосипеда - няма нищо общо с това! Вашите мускули правят велосипедната работа, която помага да се изгарят телесните мазнини и да се произвежда повече енергия - и трябва да избягвате съпротивлението, за да получите този ефект. В противен случай наистина просто въртите маховика, без да се възползвате от изгарянето на калории или мускулните усилвания.

Изграждането и запазването на мускулната сила е особено важно, ако се опитвате да отслабнете, защото ще искате да отделите телесна мазнина, а не постно мускулна маса. Слабият мускул е това, което поддържа обмяната на веществата ви, което ви кара да изгаряте повече калории 24 часа в денонощието.

За да получите най-добрите тънки ефекти от вътрешното колоездене, това спомага за запомнянето на тази формула:

GEAR + PACE = Основна калория

Лесно е да се прецени колко предизвикателно е Вашето съпротивление (скорост) и колко бързо педалите (вашето темпо) ще бъде очевидно. Така че, ако наистина искате да получите пулс за това колко трудно работите, най-добре е да използвате монитор за сърдечен ритъм . Номерата на монитора няма да лежат.

Бележка с повишено внимание: Когато започнете да правите редовно колоездене на закрито, може да откриете, че апетитът ви след тренировка е на висока скорост. Бъдете внимателни как се справяте с този глад. Ако се опитвате да отслабнете, не можете да ядете каквото искате само защото сте направили колоездене на закрито; в края на краищата вероятно сте изгорили 400-600 калории, а не хиляди, в тази сесия.

Поставянето на закуска след тренировка може да помогне на тялото ви да се възстанови от интензивността на закрита сесия за колоездене и да поддържа апетита ви под контрол - но лека закуска трябва да се направи изящно. За да сте сигурни, че не прекалявайте в отдела за консумация на калории, се придържайте към закуска с порция, която съдържа белтъчини и въглехидрати, като нискомаслено шоколадово мляко, банан с супена лъжица орехово масло или обезмаслено мляко обикновено гръцко кисело мляко с ½ чаша плодове.

Приемането на този подход ще помогне на вашето тяло да остане правилно годен и подхранван за колоездене на закрито, като същевременно ще ви позволи да хвърлите нежелани паунда и да развиете по-дефинирани мускули.

Щом започнете да жънете тези усещания, добре изглеждащи ползи, ще искате да продължите с велосипед. Това е форма на положително подсилване, за която вероятно ще се захванете!