Какво е DASH Диета план?

Вие ли сте объркани за DASH диета план? Специалистите в областта на отслабването и медицинските специалисти често се позовават на програмата за хранене на DASH и я препоръчват за подобряване на здравето. Но не винаги е лесно да намерите насоки, които да следват диетата DASH. Разберете защо планът за диета DASH е популярен и как може да ви помогне да постигнете целите си за отслабване.

Какво е диетата DASH?

Диетата DASH не е търговска програма за отслабване.

Всъщност това технически не е програма за отслабване изобщо. Думата "DASH" означава Диетични подходи за спиране на хипертонията. Планът за хранене е разработен, за да помогне на хората да управляват високото кръвно налягане. Диетата DASH се популяризира от Националните институти по здравеопазване и USDA като един от най-здравословните хранителни планове за добро здраве и благосъстояние.

Диетата DASH често се препоръчва за хора, които трябва да намалят приема на натрий. Това може да включва хора с високо кръвно налягане . Това може да включва и хора, които имат диабет или хронично бъбречно заболяване, афро-американци или хора на възраст 51 или повече години.

Така че може да отслабнете върху плана за диета DASH? Да! Всъщност няколко източника последователно оценяват този план за хранене като един от най -добрите диети за отслабване , тъй като храните, които ядете по програмата, обикновено са с ниско съдържание на калории и мазнини. И тъй като целта на програмата е да се намали хипертонията, ще откриете, че повечето храни, които ядете на диета DASH, са минимално обработени и съдържат по-малко сол.

Как да следвате диета DASH

Ако искате да използвате диетата DASH, за да отслабнете, ще намерите няколко ресурси, които да ви помогнат да ядете правилните храни, да планирате ястия и да отслабнете. Но тъй като това не е комерсиална програма за отслабване, няма да намерите стъпка по стъпка ръководство, което е специално пригодено за вас. Вместо това трябва да направите малко домашно приготвяне на храна , да намерите рецепти и да се научите да ядете храни, одобрени от DASH.

Добрата новина обаче е, че допълнителната работа си заслужава. Една от причините, поради които диетата DASH е толкова висока, е че програмата за ядене е относително лесна за употреба. Това означава, че тя е устойчива в дългосрочен план. Няма "разрешени" храни или "забранени" храни. Вместо това ще ядете много пресни плодове и зеленчуци, нискомаслени млечни продукти, пълнозърнести храни, риба, птици, боб, семена и ядки. Ще ограничите консумацията на червено месо, захарни напитки и, разбира се, храни с прекалено много натрий.

Ако искате да започнете да губите тегло върху плана за хранене на DASH, това са чудесни ресурси, които да ви помогнат да започнете:

Източници:

Разгледайте плана за хранене на DASH. Национален институт за сърдечно-чернодробни и белодробни заболявания. Достъп: 20 август 2015 г. https://www.nhlbi.nih.gov/health/health-topics/topics/dash