Дали диетата на яйцата е здрава?

Вариациите на диетата само с яйцеклетки могат да нанесат повече вреда от доброто

Ако закуската е любимото ви хранене за деня, тогава диетата с яйцата може да е привлекателна за вас. Програмата за отслабване изисква да построите поне едно хранене всеки ден около традиционната станция за закуска. Но има различни варианти на диетата с яйца, включително диета само за яйца, а не всички са здрави или дори вероятно да работят.

Какво е диета за яйца?

Има различни варианти на този план за отслабване, но както бихте могли да си представите, всички те изискват да ядете предимно яйца на основата на храна Това са най-популярните варианти:

Някои вариации на яйчната диета са по-добри за вас от други, но никой от тях не осигурява балансирано хранене.

Дали диетата на яйцата е здрава?

Изненадващо, някои уебсайтове предполагат, че говорите с вашия лекар, преди да отидете на яйце диета. Ако го направите, не е вероятно вашият лекар да одобри. Повечето версии на диетата с яйца не са достатъчно заоблени, за да осигурят на тялото си енергията, от която се нуждае, за да функционира правилно, въпреки че яйцата са пълни със здрави хранителни вещества.

Яйцата осигуряват на тялото ви протеини и мазнини. Те също така осигуряват витамин D, фосфор, витамин А и два витамини от В-комплекс, които тялото ви трябва да превърне храната в енергия. Яйцата са много добър източник на рибофлавин, селен и холин.

Но тялото ви се нуждае от повече от хранителните вещества в яйцата, за да функционира правилно. Например фибрите стимулират здравословното храносмилане и няма вероятност да получите влакната, от които се нуждаете, когато сте в тази програма.

Ако ядете само яйца, вие също така няма да осигурите на тялото ви съществени витамини и минерали.

Освен това е вероятно да не получите калориите или въглехидратите, от които се нуждаете по тази програма, особено върху моновата версия на яйчната диета. Има около 75 калории, 5 грама мазнини, 6 грама протеин и по-малко от 1 грам въглехидрати в едно яйце. Малко вероятно е вие ​​да се чувствате комфортно, като ядете броя на яйцата, които ще трябва да ядете, за да достигнете препоръчителните указания за консумация на калории и въглехидрати. Следователно, тялото ви може да страда.

Много нискокалоричните диети и диетите с много ниско съдържание на въглехидрати могат да причинят екстремна умора и други симптоми като настроение, запек, главоболия и други стомашни проблеми.

Може да получите лош дъх или гадене.

На последно място, диетата с яйцеклетки вероятно ще се възпротиви и в крайна сметка ще доведе до наддаване на тегло вместо загуба на тегло. Нарастването на теглото при повторни опити за диети с прищявка може да доведе до наднормено тегло или затлъстяване.

Действа ли диетата на яйцата?

Някои уебсайтове и видеоклипове твърдят, че можете да загубите 20-25 паунда на 14-дневната диета с яйца. Това са привлекателни числа, ако се опитвате да отслабнете. Но тези твърдения не се основават на никакво научно изследване или твърди доказателства, а просто са популяризирани твърдения в интернет.

И така, колко голяма тежест наистина ще загубите? Ако трябваше да следвате яденето на яйцата перфектно, най-вероятно ще хвърлите няколко килограма, евентуално до пет паунда на седмица, а още няколко на следващата седмица. Но теглото, което ще загубите, ще бъде главно теглото на водата, а не мазнините и това е важен недостатък, който трябва да имате предвид.

Загубата на вода в диетата на яйцата се случва поради смяната на приема на въглехидрати. Когато намалите или елиминирате въглехидратите, тялото ви не се нуждае от толкова много вода, за да съхранява енергията, която въглехидратите осигуряват. Така че вашето тяло пролива водата и вие незабавно забелязвате промяна в номерата по скалата и начина, по който дрехите ви пасват. Звучи страхотно, нали? Но когато започнете отново да ядете въглехидрати, водата се връща и вашето тегло се връща към нормалното. Освен това, тежките ограничения на въглехидратите и калориите могат да доведат до загуба на мускулна маса, което може да има отрицателно въздействие върху метаболизма Ви.

На последно място диетата на яйцата е твърде рестриктивна. Докато може да сте способни да прекарате две седмици, докато си ядете само една храна (или само малък брой храни), гладът и дискомфорта, които вероятно ще се чувствате, могат да бъдат преобладаващи. Много хора, които страдат от диета, в крайна сметка се нахвърлят върху нездравословна храна или просто се отказват напълно от храната. Тъй като не научавате навици за здравословно хранене по тази програма (като контрол на порциите, балансирано хранене или внимателно хранене), вероятно ще се върнете към хранителните навици, които на първо място са причинили наддаване на тегло.

Диетата на яйцата - направете го по пътя

Ако обичате яйцата, няма причина да не ги включвате в плана за отслабване. Яйцата са удобни и гъвкави. Яйцата също са евтини (в сравнение с много други източници на протеини) и са лесни за намиране на всеки пазар или удобен магазин. Те са чудесна храна за включване в план за здравословно хранене или програма за отслабване. Но вашата храна трябва да включва разнообразие от храни, които да поддържат тялото ви в най-добра форма.

Използвайте тези съвети, за да отслабнете с яйца:

Не забравяйте, че диетите прищявка, които виждате в интернет, обикновено не се основават на солидни хранителни изследвания. Ако диетата с яйца (или диета с фъстъчено масло или диета за пица или тако диета) наистина работи, ще я видите рекламирано в кабинетите на всички лекари по света. Но това не е така.

Вместо това потърсете персонализирани съвети за загуба на тегло от специалисти в областта на здравеопазването. Запознайте се с регистриран диетолог или говорете с Вашия лекар, за да се уверите, че планът Ви за отслабване е успешен и осигурява дългосрочни резултати, които ви държат здрави и здрави.