Ниско-FODMAP Gazpacho Smoothie

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 100

Мазнини - 6гр

Въглехидрати - 11гр

Протеин - 2g

Общо време 15 мин
Подгответе 15 минути , гответе 0 мин
Сервирания 5 (по 1 1/4 чаши всяка)

Вариации на gazpacho се сервират по целия свят, където кухнята има испански или португалски влияния. Тази версия отпразнува вкуса на домати, пресни от вашата градина или местния пазар на фермери.

Това просто не е гаспачо без зехтин. В тази IBS-приятелска рецепта, чесън-влива маслиново масло прави двойно мито, тъй като тя също допринася вкусни алион аромат. Чесънните крушки са "навън" за рецепти с нисък FODMAP, тъй като те са мощни източници на олигозахариди и обикновено са слабо поносими от хората с IBS. За щастие, олигозахаридите не преминават в препарати на базата на масло, така че маслото с вкус на чесън може да се използва за вкус.

Съставки

подготовка

  1. Поставете доматен сок, домати, оцет, масло, краставица, жълт пипер, сол, черен пипер и риган в купата на миксер или кухненски робот в посочения ред.
  2. Вкарайте блендера на пулверизатора, докато постигнете гладка текстура. Ако предпочитате по-традиционното гаспачо, спрете обработката, когато зеленчуците все още са къдрави, нарязани на купички за сервиране, и го поднесете на върха с лют червен пипер и лук.

Варианти и замествания на съставките

28-унция кутия от пожар печени, кубчета домати могат да бъдат заменени, ако пресни домати не са на разположение.

Съвети за готвене и сервиране

Свежите масла, вливани с чесън, се купуват лесно; понякога се предлага на пазара като "масло за потапяне". Благодарение на наличните в търговската мрежа методи за обработка на храни, търговско приготвеното масло с вкус на чесън може да се съхранява в хладилника след отваряне.

За да направите свое собствено масло, накиснато с чесън, отлепете една или две чесънчета и сойте в малка тенджера или тиган с необходимото количество масло. След няколко минути извадете плътта от чесъна и продължете с рецептата, като използвате ароматизираното масло. По-големи партиди масло от чесън може да се направят, но трябва да бъдат използвани или замразени в рамките на четири дни, за да се предотврати заболяване, пренасяно от храна.