Имат ли ниско-въглехидратни диети и тренировки за тегло, добри или лоши?

Има дискусия между специалистите в диетата с ниско съдържание на въглехидрати и тези, които са експерти в тренировките за тренировки и тренировки за ролята на ограничаването на въглехидратите при изграждането на мускули и сила. Ето точки, направени от експерт по упражнения Paul Rogers и отговорите от гледна точка на ниско съдържание на въглехидрати.

Въглехидрати като гориво за упражнения

Роджърс казва, че въглехидратите са основното гориво за упражнения, особено "бързо и интензивно упражнение".

Като такива, те са важни за "спортистите, тежестите за тренировки и тежките тренировки". Той посочва няколко проучвания, за да докаже, че нито мазнините, нито протеините са добри източници на енергия за упражнения с висока производителност. Той също така твърди, че диетите с ниско съдържание на въглехидрати и високи протеини могат да повлияят неблагоприятно върху костната плътност.

Въпреки това, много хора на диета с ниско съдържание на въглехидрати са най-много умерени развлекателни упражнения. Те не са посветени на спортисти, културисти или други подобни. Можете също така да разделите тези, които упражняват силно в групи спортисти, които извършват главно аеробни дейности, които са предимно аеробни (напр. Бягане, колоездене) и тежести, а други, които извършват много кратки анаеробни мускулни упражнения.

Преди появата на селското стопанство, племената на ловци и събирачи в умерен климат яде диети, които естествено са ниско съдържание на въглехидрати (през зимата много ниско съдържание на въглехидрати). Тези диети обикновено са били с високо съдържание на мазнини, което е било ценно.

Само за да останат живи, те са водили много активен начин на живот на диета с ниско съдържание на въглехидрати. С повечето мерки нашето здраве започна да намалява, след като започнахме да отглеждаме зърнени храни, въпреки че това вероятно е дало и "цивилизацията", каквато я познаваме.

Ниски въглехидрати диети и упражнения

Това е област, която не е имала тон на изследване, но това са някои неща, които се предлагат от проучванията, които са направени.

Тежките упражнения, които извършват упражнения с издръжливост, имат тенденция да намаляват ефективността си в ранните седмици на диета с ниско съдържание на въглехидрати, но телата им обикновено се възстановяват в рамките на две до четири седмици. Едно новозеландско проучване показва типичен модел за спортисти, издържащи на издръжливост, които първоначално са намалили енергията, но след това са подобрили благосъстоянието. Някои спортисти съобщават за увеличаване на ефикасността при упражняване и подобряване на ефективността, след като са свикнали с диетата.

Този процес се нарича "кето-адаптация" или "адаптация на мазнините", тъй като тялото по-добре може да използва мазнини за енергия при упражнения. Има дебат за това колко ниско съдържание на въглехидрати диетата трябва да бъде, за да предизвика кето-адаптация. Някои казват, че под 20 процента от калориите, но липсват проучвания.

Кето-адаптацията вероятно е с по-ограничено приложение при анаеробни упражнения с кратък взрив, въпреки че има и дебат по този въпрос. От друга страна, това не означава непременно, че диетата с ниско съдържание на въглехидрати се възпрепятства за вдигане на тежести. Професор по спортна подготовка казва, че членовете на екипа на властта в колежа си ядат диета с 20 или по-малко въглехидрати. Диетологът, който е културист, казва, че е необходимо малко количество допълнителни въглехидрати преди вдигането.

"Приблизително 5 грама въглехидрати на всеки два комплекта са достатъчни, за да заменят гликогена, загубен по време на тренировка. Така например, за 15 набора, около 35 грама въглехидрати биха направили този трик". Това е количеството въглехидрати в например 1 1/2 чаши грозде - несъответстващо на диета, която е много по-ниска в въглехидратите, отколкото обикновено се препоръчва.

По време на загуба на тегло, диета с ниско съдържание на въглехидрати многократно е доказано, че запазва тънката телесна маса в сравнение с по-високите въглехидрати диети.

Точки на споразумение

Роджърс казва, че протеинът изобщо не е добро енергийно гориво, въпреки че тялото прави рутинно глюкоза. Режимите за физическо обучение вероятно ще страдат в ранните седмици на диета с ниски въглехидрати.

Изследванията, направени в този период обаче, трябва да се разглеждат чрез този обектив. Някои допълнителни въглехидрати преди тренировка могат да бъдат добра идея, въпреки че това все още може да се направи в контекста на диета с ниско съдържание на въглехидрати.

Несъгласие

Някои мнения се образуват върху проучвания на пациенти след пет дни с диета с ниско съдържание на въглехидрати, която е в периода от три до пет дни след диета. Вероятно е най-лошото време да се направи подобно проучване, тъй като магазините за гликоген са изчерпани, без да се налага да се компенсира кето-адаптирането. Независимо от това, значителна кето-адаптация може да се види дори и в този кратък период от време.

Другата точка, която прави Роджърс, е, че диетата с ниски въглехидрати и / или високо съдържание на протеини оказва неблагоприятно въздействие върху костната минерална плътност Диетите с ниски въглехидрати често се приемат за много високи в протеините, но те обикновено не са. Проучванията показват, че няма коренно негативно въздействие върху костите от диетата с високо съдържание на протеини и че може да има малък положителен ефект. Това обаче е въпрос, на който можете да намерите проучвания с резултати от двете страни.

> Източници:

> Dipla К, Makri М, Zafeiridis А, et al. Една изоерогетична диета с високо съдържание на протеини, умерена мастна тъкан не компрометира силата и умората по време на съпротивление при жени. Британски вестник на храненето . 2008; 100 (02). Дой: 10.1017 / s0007114507898679.

> Танг М, Оконър ЛЕ, Камбъл В. В. Диетично индуцирано отслабване: Ефектът на диетичния протеин върху костите. Вестник на Академията по хранене и диететика . 2014; 114 (1): 72-85. Дой: 10.1016 / j.jand.2013.08.021.

> Volek JS, Quann EE, Forsythe CE. Ниско-въглехидратните диети насърчават по-благоприятна композиция на тялото, отколкото ниско съдържание на мазнини диети. Протокол за якост и кондициониране . 2010; 32 (1): 42-47. Дой: 10.1519 / ssc.0b013e3181c16c41.

> Zinn C, Wood M, Williden M, Chatterton S, Maunder E. Кетогенната диета благоприятства композицията и благосъстоянието на организма, но не и представянето им в пилотен случай на нововъзникнали спортисти от Нова Зеландия. Вестник на Международното дружество по спортно хранене . 2017; 14 (1). Дой: 10.1186 / s12970-017-0180-0.