Научете как изглежда дъбният дъб

Снимки на дъб дъб да ви помогне да го идентифицират от други растения

Идентифицирането на растенията като отровен дъб или не е трудно. Отровен дъб е голям имитатор . Листата му приемат формата на онези други растения наблизо. Дори ако живеете в район, където растителният дъб расте навсякъде, може да не знаете кои растения да избягвате. След няколко удара от отровен дъбов обрив, ще имате стимул да станете експерт в това, че го забележите по пътеката , пътя или тротоара и в собствения си заден двор.

Използвайте тези снимки от дъб дъб, за да научите как може да изглежда и да го различите от другите растения. Ключовите моменти, които трябва да запомните, са, че дъбовият дъб няма тръни и винаги има само три листа на стъблото.

1 - Това е дъбов дъб? Листата от три, нека бъде

Отровен дъб, който расте на ъгъла на улицата в Тихия Гроув, Калифорния. Уенди Бъмгарднер ©

Едно нещо, което не се променя за дъбова дъб, е моделът на три листа, разклонени от един и същ стълб. Две листа са прикрепени директно към дръжката един срещу друг. Третият лист излиза от тях под прав ъгъл, така че трилистният модел образува триъгълник. Няма допълнителни листа на същия дръжка.

Листата могат да бъдат назъбени, кръгли или дъбови, в зависимост от това коя друга зеленина е около растенията от дъб отрова. Може да са блестящи - или не. Те може да имат червен оттенък - или не. Бъдете предпазливи, или сте в продължение на седмица на сърбеж мъчения.

Самото растение може да се разглежда като единични стъбла близо до земята с три листа. Или храст. Или лоза, изкачваща дърво. Можете да видите растящи дъбови растения по всички тези начини, на няколко крачки от всеки друг.

Тази снимка е пример за отровен дъб, който се разраства обилно, почти като хедж. Може би си мислиш, че е просто още един храст, докато минаваш край него в ъгъла на улицата. Този отровен дъб има заоблени листа, а не дъбови листа, така че може би не смятате, че това е отровен дъб. Но ако видите, че има три листа (и само три листа) на всеки ствол, това е вашият сигнал, че това е отровен дъб

2 - Дъбовидни листа на дъбов дъб

Дъбовидни листа на дъбов дъб. Уенди Бъмгарднер ©

Тази растителна дъбова растителност показва дъбови листа. Можете да го разберете с изключение на дъб, тъй като те са в характерен листа-на-три модел за отровен дъб. Не го докосвайте.

3 - кръгли листа на дъбов дъб

Дъбовият дъб с заоблени листа. Уенди Бъмгарднер ©

Кръглите листа на тази растителна дъбова растителна имитират онези от близките дървета. Но имайте предвид, че има отличителен лист на три модела. Остави го.

4 - лъскава отрова дъбови листа

Отровен дъб - листа от три. Уенди Бъмгарднер ©

Отровен дъб може да изглежда мазна и блестяща поради токсичното масло urushiol, което може да ви даде обрива, когато докосне кожата ви. Но листата не трябва да изглеждат лъскави. Те все още могат да ви дадат доза масло, ако имат тъп външен вид.

Ако влезете в контакт с листата, измийте зоната колкото е възможно по-скоро с хладка течаща вода и сапун. Добре е да изплакнете в поток, ако сте в гората. Добрата новина е, че дъбът от отрова не е заразен, освен когато се разпространява от останалото масло върху дрехите, уредите или кожата.

5 - Отровен дъб в разцвет

Отровен дъб в разцвет. Уенди Бъмгарднер ©

Цъфтежа на дъбови дъбове са малки бели цветя, които могат да се превърнат в зеленикави или тенни плодове.

6 - Червената дъбова дъбова листа през есента

Червената дъбова дъб през есента. Уенди Бъмгарднер ©

Отровните дъбови листа може да се превърнат в блестящо червено през есента, докато храстите умират. Не събирайте тези листа за декорация.

7 - Дъбовият дъб е имитатор

Дъбовият дъб имитира близките листа. Уенди Бъмгарднер ©

В тази картина виждате отровни дъбови листа, които са взели кръглата форма на храста до нея.

8 - Дунавски дъб срещу лозята на Blackberry

Дъб отрова с лозя от черни боровинки. Уенди Бъмгарднер ©

Blackberry лозя може да изглежда, че имат само три листа, но обикновено имат пет. Ключова точка е, че лозята от дива къпина развиват тръни.

Отровен дъб ще има само три листа на стебло, а стъблото няма да има тръни. Ако се развива до къпини, формата на листата ще имитира къпина.

Отровен дъб е отляво и къпина е отдясно. Погледни внимателно стъблото за тръни върху къпина. Също така имайте предвид, че листа от къпина са назъбени, с назъбени ръбове за всяка малка вена. Листата от дъбови дъбове могат да бъдат назъбени, но не са назъбени като трион.

9 - Не отрова дъб-кленов лист

Кленов лист - не отровен дъб. Уенди Бъмгарднер ©

Това са кленови листа. Те не са отровен дъб. Големите листа имат три големи лоба и две малки.

10 - дъб-не отровен дъб

Дъб - не отровен дъб. Уенди Бъмгарднер ©

Тези дъбови листа са вероятно дъбови и определено не са отровен дъб. Те са в пет листа, а не в триъгълник от три листа.

11 - Кръгли листа, които не са отровни дъбове

Лоза с кръгли листа - не отровен дъб. Уенди Бъмгарднер ©

Тази снимка показва храст, който има кръгли листа, които не са групирани по три. Това не е отровен дъб, но всяка дъбова дъба до него ще имитира кръгли листа.

12 - Отравяне дъб или не?

Poison Oak или Blackberry ?. Уенди Бъмгарднер ©

Blackberry или отровен дъб? Трилистният модел е като отровен дъб. Ако има тронове на стеблото, то е по-вероятно да е къпина. Листата изглеждат назъбени - или не? По-добре безопасно, отколкото да съжаляваш - остави това.

13 - Блестящото или червеното орегонно грозде не е отровен дъб

Червено Орегонно грозде - не отровен дъб. Уенди Бъмгарднер ©

Това е държавно цвете на Орегон, гроздето от Орегон, махония аквафилиум . Това е блестящо, но листата не е правилно, за да е отровен дъб. Има повече от три листа на стъбло. Някои хора идентифицират отровен дъб с червения си цвят през есента. Но тук, гроздето от Орегон имитира червената дъбова отрова.

14 - Отровен дъб Close-up

Отровен дъб. Ed Reschke / Creative RF / Гети изображения

Тази снимка на класически отровен дъб може да ви накара да се сърбете, просто го гледате. Но ако погледнем, няма да ви даде обрив, ще трябва да го докоснете или да бъдете изложени на дима, ако гори, което може да предава токсичното масло.

За да избегнете появата на отровен дъбов обрив, първата стъпка не влиза в контакт с листата. Носете дълги ръкави и дълги панталони и носете непромокаеми ръкавици, ако работите около отровен дъб или пеша в район с отровен дъб.

Измийте възможно най-бързо с хладка вода и с обезмасляващ сапун (като сапун за миене на съдове), ако сте имали контакт с дъбов дъб. Не забравяйте да миете под ноктите си. Можете също така да изплакнете с алкохол за разтриване или специализирано измиване на растителна отрова .

Трябва да почистите старателно дрехите и екипировката, преди да го носите или да го използвате, и трябва да използвате ръкавици, когато го правите. Може да се наложи да измиете кучето или котката, ако вашият домашен любимец е тропнал през дъбовия дъб. Можете да използвате домашен шампоан и хладка вода. Не забравяйте да носите гумени ръкавици.

Ако успеете да получите обрив, научете се как да го лекувате.

> Източник:

> NIOSH Бързо факти: Защитете себе си от отровни растения. CDC. https://www.cdc.gov/niosh/topics/plants/symptoms.html.

> Изчерпване на отровни бръшляни и други отровни растения. FDA. https://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm049342.htm

> Отровните растения: Poison Ivy, Poison Oak & Poison Sumac . Клиника Кливланд. HTTPS: // WWW. .com / отровен бръшлян и отровен дъб-предотвратяване-3436294.