Дали текат изгори повече калории, отколкото ходене?

Разходки срещу течение на калорийните горивни сравнения

Митът е, че състезателите изгарят повече калории, отколкото пешеходците? Това просто има смисъл - всичко, което изпотяване и издуване и puffing трябва да кажа, повече калории са изгорени, нали? Има разлика в изгорените калории на километър или километър за ходене срещу бягане, но това не е много голямо и няма разлика при по-високи скорости на ходене.

Измерваните калории са изгорени

Изследванията на метаболитните еквиваленти (MET) на различни дейности класират всяка дейност с калории на килограм на час.

Само седене тихо изгаря 1 MET. Ако тежите 150 паунда, това е 68 калории на час.

Един бегач и един бърз проходител, и двете със скорост от 12 минути на миля или 5 мили в час, постигат точно същия 8 MET. Техните калории на мили и калории на час са идентични.

Разходките с различни скорости изгарят между 2 и 8 МЕТ. Задвижването при различни скорости изгаря от 8 до 18 MET. Това звучи като доста голяма разлика, но трябва да вземете предвид продължителността на тренировката. Дали те се движат за определен брой мили, или те тече за определен период от време? Това прави всичко различно.

Калории на мили за ходене срещу бягане

Между скоростите от 5 и 9 мили в час, бегачите изразходват почти същите калории на миля. МПС са по-високи за по-бързи скорости, само за да отразят, че те ще изминат повече мили в същия час. Това предполага, че те ще работят за цял час, вместо да направят определен брой мили.

Пешеходците също виждат много малка разлика в калориите на километър при скорости на ходене между 2,5 и 4 мили в час. Докато те изгарят същите калории на миля като бегачи, ако могат да стигнат 5 мили в час, те изгарят по-малко калории на мили при по-бавни скорости. Те могат лесно да направят тази разлика в тренировка, като отидат по-далеч от разстояние.

Калории, изгорени на мили за 160 лири Лице

ходене
2.0 mph / 91
2.5 км / час - 87
3.0 mph - 85
3.5 мили в час - 83
4.0 mph - 91
4.5 mph - 102
5.0 mph - 116
Работещи
5.0 mph - 116
6.0 км / час - 121
7,1 км / час - 119
8,1 mph - 123 ° F
9.0 mph - 121
10.0 mph - 131 ° F

Вижте още резултати с диаграмите за калкулатори за различни тегло и скорости. Скоростта от 4 mph е тази на оживена разходка . Изминаването на миля ще изгори 30 калории за този човек, отколкото да се разхождате бързо. Разликите в изгорените калории ще бъдат по-малко за хората, които тежат по-малко.

Теглото е голям фактор за изгаряне на калориите

Номерата по-горе са много различни, ако тежат 100 паунда или 250 паунда. Тежестта е част от уравнението. Колкото повече претегляте, толкова повече калории горяте при всяка скорост. Но това е нещо, което не можете лесно да промените. Ако носите пакет или претеглена жилетка, която добавя 20 килограма, само увеличавате калориите, изгорени на миля с около 11 до 12. Би било много по-добре и лесно да ходите допълнително 2 до 5 минути, за да изгорите същите калории. Защо рискувате да се стеснявате?

Трябва ли да ходите или да бягате по-бързо?

Ако можете да настроите скоростта на ходене до 5 мили в час или 12 миля на миля, ще бъдете в горната калорийна изгаряне на миля и ще постигнете същото изгаряне като джогинг.

Ако сте бегач, нямате калорийно изгодно предимство, като отивате по-бързо от 10 минути на мили или 6 мили в час.

Трябва ли да ходите или да бягате по-дълго?

Колкото по-напред ходите или бягате, толкова повече калории горяте. Получавате най-голяма полза чрез добавяне на разстояние към тренировката си, независимо дали вървите или бягате. Най-добрият начин да изгорите повече калории е да изградите разстоянието за ходене и бягане. Това е умно да прави това постепенно. Добавете 10 до 15 минути към типичната тренировка всяка седмица и постоянно увеличавайте ходенето или времето за изпълнение.

Трябва ли да добавите тегло?

Ще изгорите повече калории на миля при всяка скорост, като тежите повече, но това е много малка разлика и не струва риск от натоварване.

Всеки допълнителен паунд означава по-голямо въздействие върху краката, глезените, коленете и бедрата. По-добре е да ходите или да бягате по-надалеч, отколкото да добавите тегло.

Трябва ли да ходите или да бягате?

Ако обичате да бягате, можете да изгорите калории за по-малко време и да се справите с ежедневната си тренировка по-рано. Много хора се наслаждават на по-високия сърдечен ритъм и изблиците на щастливи мозъчни химикали, които произвежда. Но за други, бягането е мелене, което те трябва да наложат. За да получите полза от тренировка, тя трябва да бъде тази, която ви харесва и ще правите ден след ден.

Ако обичате да бягате, бягайте. Ако не обичате да бягате, но обичате да ходите, ходете. Вие просто ще трябва да отделите повече време за разходка, за да отидете на разстояние, което трябва да изгори калориите, които искате да изгорите.

Ако искате да започнете да използвате, вижте как да започнете да добавяте периоди на бягане към вашите тренировки .

Източници:

> Ainsworth BE, Haskell WL, Herrmann SD, Bassett DR Jr, Tudor-Locke С, Greer JL, Vezina J, Whitt-Glover MC, Leon AS. 2011 Компендиум на физическите дейности. Медицина и наука в областта на спорта и физическото възпитание . 2011; 43 (8): 1575-1581. Дой: 10.1249 / mss.0b013e31821ece12.

> Wilkin LD, Cheryl A, Haddock BL. Сравнение на разходите за енергия между ходене и бягане сред средни фитнес лица. Journal of Strength and Conditioning Изследвания 26.4 (2012): 1039-1044.