На преглед на обувки за обувки в облака

Първо впечатление

За всеки, който се е опитал да се присъедини към бягащото бягане, без успех, On Running може да има отговор на болките ти Ахил, мехури и стрес фрактури. Иновативният дизайн на обувките On Running позволява почти без болка да се чувствате без шок. Или поне това е идеята зад On, според съоснователя Оливие Бернхард. И трябва да знае нещо за бягане.

Бърнард е шестокласен шампион на Ironman.

Влизането в Cloudsurfer беше незабавно лечение. Освен че е добре изглеждаща обувка (имах няколко комплимента в първия ден, когато ги нося), Cloudsurfer се вписваше перфектно, беше изключително лека и се чувстваше комфортно в първия ден.

Опитах се с минимални обувки в миналото, но винаги се върнах на традиционната обувка. Болтовите и минимални обувки са склонни да бъдат грубо пътуване и изискват голяма доза търпение и постепенно прогресиране, което просто не исках да отделям време - искам да си сложа обувките и да работя. След като развих някои болки в ахилесовото си сухожилие и някаква гадна болка, реших да не продължавам с минималните обувки, страхувайки се от по-тежко нараняване.

Така че, даването на Cloudsurfer на въртене беше следващият ми опит да бягам с минималистична обувка. Имах високи очаквания, просто защото изглеждаха толкова добри и се чувстваха добре, докато ходеха. Така че, аз се надявах за най-доброто и излязох на няколко кратки писти и постепенно изградих времето и разстоянието, за да дам на Cloudsurfer добро демо.

Какво е различно за текущите обувки?

Цялата идея, която стои зад Running Shoes, е да "настигнеш меко и да натискаш трудно". Дизайнът отразява тази концепция. Дъното на обувката е направено от тяхната патентована система CloudTec ™. По принцип има гъвкави, кухи, кръгови гумени тръби (наричани "облаци") по дъното на обувката, които компресират плоско при приземяване и ви позволяват да избутате, сякаш сте бос.

На теория обувката абсорбира шока от кацането, но има останалата част от времето на бос.

Производителите казват, че този дизайн помага за подготовката на мускулите за кацане и позволява по-гладък преход в крачка, а след това облаците се заключват и осигуряват солидна повърхност, така че бегачът може да избухне с експлозивна сила.

Въпреки че те твърдят, "активирането на работещите мускули намалява риска от нараняване и съкращава времето за възстановяване без нужда от адаптиране", открих, че точно както всяка минимална обувка, трябва постепенно да увеличите времето си, носейки ги или може да завършва със същите болки и болки, както бихте имали всяка минималистична обувка.

Road Review и Bottom Line

Така че, след две седмици кратки писти на неблагодарна, на пътя и на няколко плоски пътеки, мога да кажа, че Cloudsurfer ще остане на въртенето на обувката ми. Това не е моята "go-to" обувка обувка, но е лек, удобен и достатъчно здрав за по-голямата част от моите 3-5 писти писти.

С въздушните отвори на окото, това не е идеалната обувка за студени или дъждовни условия. Краката ми бяха студени повече от един път. Това би било добър избор за горещите летни дни. Единственото наистина досадно нещо за обувките "On" е, че малките "облачни" тръби на дъното на обувката могат да се натрупват с остатъци - мръсотия, кал, пръчки и камъни - ако бягате извън пътя или в кални условия.

Това не е най-лошото нещо и е достатъчно лесно да ги изчистя, но все пак открих това досадно.

Една по-малко досадна, но все пак забележима характеристика на обувката беше чутото скърцане, което един ден чух, докато тичах в дъжда. Това не беше постоянно и не ме притесняваше много, но се чудех дали това ще се случи всеки път, когато аз бях в дъжда. Беше само на една обувка и продължи около 5 минути, след което изчезна.

Най-долу: ако искате хубава, лека, минималистична обувка, която има малко, но не прекалено много възглавница, може да откриете, че On Cloudsurfer е добър избор. [On Running също предлага Cloudunner за малко повече възглавница и по-малко омекотена Cloudracer.] Това е нова обувка и с всеки нов продукт на пазара, времето ще покаже дали е победител или просто още краткотраен блясък.

Оповестяване: Прегледните проби са предоставени от производителя.