Спагети и кюфтета без глутен с домашен сос

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 420

Мазнини - 14 гр

Карби - 52гр

Протеин - 21 гр

Общо време 60 мин
Подгответе 20 мин , готвяйте 40 мин
Сервирания 6 (1 чаша паста + 3 топки всяка)

Няма причина тези, които са с целиакия, да пропуснат едно съществено семейно хранене. С няколко прости вариации, паста и кюфтета се правят без глутен и се сервират в лек и ароматен доматен сос.

Кюфтетата не винаги са без глутен, поради използваните галета, така че вместо това ще се сменяте с бисквити без глутен, за да постигнете същата апетитна последователност. И когато става въпрос за сос от тестени изделия, докато повечето марки не съдържат глутен , кръстосаното замърсяване може да не направи всички от тях безопасни за тези с целиак. Създаването на собствена проста версия решава този проблем.

Също толкова лесно е да направите двойна партида кюфтета и сос, така че запасите и съхранявайте във фризера за бърза вечеря за вечеря.

Съставки

подготовка

  1. За да приготвите соса, загрейте зехтина в средна тенджера.
  2. Добавете чесъна и лука и сойте за 2 до 3 минути.
  3. Добавете домати, а след това сезон с риган, сол и черен пипер на вкус. Кук, открит, в продължение на 20 минути, като се разбърква от време на време. Разбъркайте босилек и го оставете настрани.
  4. Докато сосът се къкри, пригответе кюфтетата. Загрейте фурната до 400F. Нарежете лист за печене с пергаментна хартия или алуминиево фолио и го оставете настрани.
  1. Поставете бисквитите в кухненски робот и ги раздробявайте на фини трохи.
  2. В голяма купа комбинирайте глутенови галета, смляно говеждо, яйце, сол, черен пипер, чесън и босилек.
  3. С чисти ръце внимателно се разбърквайте добре и се оформят в приблизително шестнайсет унции топки. Трансфер до печене на листа и печене за 20 минути или докато вътрешната температура достигне 160F.
  4. След като се приготвят кюфтета, добавете ги в соса.

Варианти и замествания на съставките

Съществуват различни видове паста без глутен, от които можете да избирате . Потърсете онези, направени от кафяв ориз - те имат мек вкус, който няма да се конкурира с остър сос от домати. Уверете се, че сте проверили списъците със съставките, тъй като много тестени изделия без глутен се правят и с белтъчини и фасул, повишаващи протеините.

Съвети за готвене и сервиране

Избягвайте кръстосаното замърсяване във вашата кухня. Пластмасови коландери и друго порьозно кухненско оборудване могат да държат и прехвърлят глутен върху храни без глутен. Измийте оборудването между употреба в съдомиялната машина или помислете за запазване на определени без глутен комплекти на ръка в кухнята, ако често готвите за гости, които следват безглутенова диета.

Всяка порция е около една чаша паста с три кюфтета в сос.