Науката зад закуска закуска: Има ли някакви?

Закуска проверка на реалността

Странното нещо за нашите цикли на поп културата е как всяка дадена тема или човек тече да тече горещо или студено - нещо, с което имам личен опит. Мога да изминам седмици без искане да се явя по телевизията, например, но след това да получа многократно заявки за участия през същата седмица. Коментирайки това на продуцента на една от най-големите сутрешни шоута по време на такова вълнение от покани, тя ми даде много откровен отговор: "Е, вие сте вкусът на седмицата".

Аз не съм популярен вкус в момента. Тази седмица закуската е вкус. Историите за науката и потенциалната псевдо-наука за закуска, или по-специално прескачане на закуската, са населявали както традиционни, така и онлайн медии.

Защо внезапната нова стойност на този уютен щанд на ежедневието? Нямам идея. Обхватът цитира "скорошно" проучване, но това бе публикувано през ноември миналата година. Вярно е, че това е неотдавна, но това не обяснява клъстеризираното очарование на темата тази седмица, особено след като въпросът е бил по-скоро напълно подложен на публична проверка досега. Нека да го наречете до феномена "вкус на седмицата" и да продължите.

Въпросът в сместа е дали прескачането на закуската е добро или лошо за контрол на теглото. Обхватът на всичко това подчертава наблюдателното проучване през 2007 г., което предполага, че пропускането на закуската е свързано с увеличаване на теглото; Диетичните насоки за 2010 г. за американците , които насърчават закуската на хранителни хранителни вещества; и рандомизираното проучване от миналия ноември, което предполага, че пропускането на закуска улеснява загубата на тегло, а не печелене.

Нека да започнем с несъответствието между обсервационното проучване и по-новия интервенционен процес; какво означава това? Никой не може да каже със сигурност, точно както не можем да кажем със сигурност кой е правилен. Вярно е, че по-скорошното изследване е рандомизирано, а тези обикновено генерират по-силни доказателства от наблюдението.

От друга страна, тази намеса включва само 36 участници с наднормено тегло и продължава само четири седмици. Така че, когато една малка, подбрана група от хора с наднормено тегло е била назначена да отстрани хранене, те обикновено ядат от ежедневието си за един месец, загубиха малко тегло в сравнение с контролните групи.

Дали този ефект ще продължи за по-дълъг период, по-подходящ за здравните резултати? Не знаем. Дали ефектът ще се наблюдава в по-голяма, по-разнообразна група? Не знаем. Дали ефектът ще се наблюдава при децата? Не знаем. Настоящото медийно отразяване има тенденция да представи това проучване като някакъв вид "противодействие" на слабостите на предишни наблюдателни изследвания, като пренебрегва собствените важни ограничения на проучването.

Що се отнася до това изследване на наблюденията, да, то има и важни ограничения. В проучване, което сравнява промяната на теглото с течение на времето сред хората, които прескачат и не пропускат закуската, защо може да се увеличи теглото повече в шкиперите? Има много потенциални обяснения, но нека се позовем на очевидната: В култура, която отдавна подчерта важността на НЕ прескочи закуската, кой ще бъде склонен да пропусне закуската? Хора, които не се стремят да следват преобладаващите насоки за добро здраве. Кой ще избегне пропускането на закуска?

Може би тези, които са по-здрави, общо взето. Ако тогава проучването ни разказва, че по-малко хора, които имат съзнание по отношение на здравето, са по-малко склонни да наддават на тегло, отколкото хората с по-малко здравословно състояние, вярвам, че можем да се съгласим, че това е доста слабо откровение.

Какво тогава е истината за закуската? Само това: Няма научна основа за поставянето на догма в менюто.

Идеята, че храненето на закуска е от решаващо значение, а прескачането на закуската е вредно, е частично тромаво и отчасти урбанистична легенда. Тръстическият компонент е просто това: в някакъв момент всеки бърз трябва да бъде разбит или глад. Така че, да, важно е да прекъснете нощувката си в някакъв момент.

Няма обаче никакви доказателства и никога не е имало каквото и да било, че трябва да го направим в много специфично време по някакъв много предписващ начин.

Каква част е градската легенда? В продължение на години и десетилетия някои изследвания са показали, че децата, които са пропуснали закуската не защото искат, а защото семействата им са бедни, гладни и разсеяни в училище. Това едва ли е изненада и не е надеждно генерализирано за тези, които "прескочат" закуската по други причини. Има и някои предложения в литературата за затлъстяване, че хората, които се избягват да ядат, въпреки че са гладни в опит да контролират теглото си, в крайна сметка компенсират при последващи случаи на хранене.

В култура, която последователно облагодетелства посланията за диетата, които са обезкуражени до степен на неприятна безсмислица, това се превърна в еднозначно послание, което всички знаем: прескачането на закуската е лошо.

Реалността е: това зависи. Зависи от това какво означава "закуска"; и това зависи от това, което означава "прескачане".

Например, сутринта не гладувам първото нещо. Всъщност предпочитам утринна тренировка и гладувам само известно време по-късно. Не е необичайно за мен да ям "закуската" си още от обяд. Повечето проучвания, които са разглеждали прескачането на закуската, са определили "прескачане" като без храна преди 11 часа сутринта, така че ще се появи в таблицата с данни като капитан.

Аз обаче не смятам себе си за едно. Храната, която ям за първото ядене на деня - смесени плодове и други плодове; пълнозърнести зърнени храни; ядки и семена; и обикновеното, без мазнини гръцко кисело мляко, което да го държи заедно - е класическа закуска, а не обяд. Освен това всеки ден разбивам пост - просто го правете, когато се чувствам така. Това е съвсем различно от това да гладувам поради несигурността на храната вкъщи или да гладувам, а след това да бъда по-късно в заблуден усилие за контрол на теглото .

Наистина има два вида истината за диетата и здравето. Има истински истини, основани на тежестта на доказателствата, подкрепени от широко разпространен консенсус и тествани с времето. Тогава има неща, повтаряни толкова често, ние предполагаме, че те трябва да са верни, въпреки че никога не са били.

Не сте длъжни да ядете минута, когато главата ви се издига на възглавницата. От друга страна, ако сте гладни тогава - и вие не сте изключени от това. Тези от нас, които не са на гладна стачка или някакво очистване, неизбежно ще разбият нашия пост всеки ден. Моето предложение е да го направите с здравословни храни в разумни комбинации и да го направите в момент, който работи за вас. Има много разумни опции в менюто за закуска и няма основание в науката, която имаме за догмата, да бъде сред тях.