Шоколад за отслабване: Твърде добре да бъдем верни?

Mmmm шоколад, най-доброто удовлетворение. Но може ли сладкото лечение наистина да помогне при загуба на тегло? Хората задават този въпрос от години.

Изследователите отдавна знаят, че какаото е богато на флаваноли, за които е доказано, че подобряват кръвния поток и понижават кръвното налягане. Но неотдавна учените започнаха да търсят доказателства за шоколад като средство за отслабване.

Флавонол в какао, наречен олигомерни персонални компютри, е свързан със загуба на тегло, показващ свойства против затлъстяване.

Също така може да има връзка между яденето на тъмния шоколад и чувствата на пълнота. В едно проучване, изследователите отбелязват, че шоколад-хранещите имат по-ниски BMI (индекс на телесна маса), отколкото не-шоколад ядерите. Изследването също така установило, че шоколад-хранещите е по-малко вероятно да страдат от сърдечен удар или инсулт.

Изложените по-горе твърдения може да звучат като добро извинение да ядете шоколад всеки ден, но е важно да имате предвид следните изявления:

Доколкото ме боли да го кажа, няма директни доказателства, че яденето на шоколад ще ви помогне да отслабнете. И вие със сигурност не искате да използвате ползите за здравето на флаванолите като извинение да вземете в натоварените количества излишни калории от сладкото лечение.

Но това не означава, че не можете да ядете шоколад, ако се опитвате да отслабнете.

Аз съм твърд вярващ, че не е нужно да изрежете напълно храните, които жадувате да отслабнете. Всъщност елиминирането на любимите ви храни може да ви накара да се откажете от диетата си.

Така че, придържайте се към богатия на какао тъмни / полусладки шоколад за здравословните му свойства и фактора на пълнене. Но имайте предвид размера на порцията и общия прием на калории. Обичам мини полусладки шоколадови чипове, защото те са толкова универсални и малко по-дълъг път. Всяка супена лъжица има около 70 калории, 4 грама мазнини, 9 грама въглехидрати и 8 грама захари.

Ето някои нискокалорични начини да се насладите на шоколад:

За рецепти без вина, храна намира, съвети за трикове и други, се регистрирайте за безплатни ежедневни имейли или посетете Hungry Girl!