Кафяв захар печен цитрус с кисело мляко

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 395

Мазнини - 10 гр

Carbs - 64гр

Протеин - 18g

Общо време 30 мин
Подгответе 10 минути , готвяйте 20 мин
Сервизи 2

Грейпфрут и портокали са отлични източници на витамин С и диети, богати на витамин С, могат да бъдат свързани с намален риск от ракови заболявания като стомаха, дебелото черво, хранопровода, пикочния мехур, гърдата и шийката на матката. Храненето на диета "цяла храна" с много плодове и зеленчуци е най-добрият начин да се гарантира, че отговаряте на дневните препоръчвани количества витамини и минерали.

Грейпфрутът е пълен с фитохимикали, включително нараненин, лимонин, бета каротин и ликопен. Портокалите са богати на калий, фолат и витамин А и съдържат флаваноид, известен като hesperetin.

Грейпфрутът обикновено е горчив плод, така че тази рецепта го смесва със сладки портокали, плюс цитрусовите ядки се пекат леко във фурната с едно докосване на кафява захар, за да намали горчивия вкус. Сервирайте с кремообразно, студено кисело мляко и домашно гранула. Моля, имайте предвид, че грейпфрут може да взаимодейства с определени лекарства, затова се консултирайте с вашия лекар или диетолог, преди да консумирате грейпфрут.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 425F.
  2. Върховен (вижте бележката по-долу) грейпфрут и портокал, отделете сегментите от соковете (задръжте соковете за къдрене нагоре по-късно) и поставете сегментите в тавичка.
  3. Поръсете кафява захар над цитрусовите сегменти и печете 10 минути или докато захарта току-що се разтопи в цитрусовата плът. Оставете да изстине за 5 минути.
  4. Разделете киселото мляко между две чаши. Разделете меда между двете купички и разбъркайте в киселото мляко.
  1. Нагоре всяка купа кисело мляко с половината от печени цитрусови филийки и 1/4 чаша гранула. Сложете останалите цитрусови сокове на върха.

Замествания и вариации на съставките

Чувствайте се свободни да замените меда с друг подсладител, който имате под ръка, като кленов сироп.

Съвети за готвене и сервиране

За забавен обрат при представянето, пазете наполовина цитрусови плодове в кората и топло в гореща фурна или бройлер. Отрежете тънък слой на основата и края на стъблото на всеки грейпфрут. След това изрежете всеки грейпфрут наполовина през "екватора". Почистете цитрусовите половини с хартиена кърпа, за да се отървете от излишната влага. Поставете върху печене лист и поръсете всяка половина с кафява захар. Поставете в 425F фурна или бройлер в продължение на 7 до 10 минути или докато захарта се разтопи в плода. Сервирайте цитрусовите в кората със страната на киселото мляко.

Превъзходството на цитрусовите плодове е да се премахне кожата, сърцевината, мембраните и семената и да се отделят сегментите.

За да направите това, отсечете двата края на плода. Поставете плода на единия край и с остър назъбен нож отрежете кората и сърцевината на големи ленти, следвайки контурите на плодовете, вместо да ги нарязвате надолу. Завъртете плода и повторете, докато цялата коричка бъде премахната и имате сочна, ярко обелена сфера.

Задръжте сферата върху купа, за да хванете сокове и да изрежете сегментите от мембраната. Премахнете всички семена. Когато сте сегментирали целия плод, издърпайте всички останали сокове от сърцевината на сърцето в купата.