Общите термини за готвене са дефинирани

Рецепти може да бъде смущаваща, ако не сте много готвач. Но няма нужда да бягате от кухнята в страх! Вземете най-добрата си престилка и отметнете тази уникална комбинация от най-често срещаните термини за готвене.

Общите термини за готвене са дефинирани

Котле: Знаеш, че има някакъв нож, но колко малък ти трябва да си нарязваш съставките? Стремете се да отрежете зеленчуци и други съставки в равномерни квадратчета, всяка с размер около 1/2 инч.

Ако направленията кажат грубо котлет, това означава, че парчетата могат да бъдат по-големи и по-малко равномерни. Зелен котлет означава, че парчетата трябва да бъдат по-малки и по-точни.

Зарчетата: Изцветяването е почти същото като фино кълцане: Нарежете малки парченца; мисля 1/4-инчови квадратчета. Съвет: Първо изрежете съставката си в тънки ивици; след това парче на друг начин за създаване на нарязани на кубчета парчета. Ако имате нужда от помощ, купете вегетариански хеликоптер с множество настройки.

Зест: Обещаването се отнася до изстъргването на кожата от цитрусовите плодове. Препоръчваме ви да вземете ренде / зъбче, за да вършите работата за вас! Това е чудесен начин да добавите фин аромат на цитрус. Бонус: Мирише чудесно!

Shred: Вземи ренде за това. Използвайте страната с по-големи отвори, за да създадете дълги, гладки ивици. Просто натискайте храната срещу нея и я плъзнете надолу, за да я раздробите. Перфектен за сирене (да мине светлина) и зеленчуци.

Grate: Това също изисква ренде, но този път ще искате да използвате страната с малки дупки.

Целта е да се създадат дребни малки парчета храна. Нашата изповед: Когато една рецепта призовава за настърган Parm, ние обикновено просто го купуват вече настъргани, за да спестите време.

Сварете: Това означава, че е време да се нагорещи. Или по-скоро, е време за течността в тенджерата да се нагорещи. Поставете печката си до максималната температура и изчакайте да се образуват мехурчета.

Simmer: Тази стъпка почти винаги следва кипене на течност. За да постигнете врязване, намалете топлината на печката до ниска. На повърхността трябва да има малки, нечупливи мехурчета. Схванах го? Добре! Смятаме, че сте готови да разбиете огромна купа от овесена каша .

Пара: Това е супер здравословен начин на готвене. Храната се приготвя върху накисваща вода. Получената пара омеква и подхранва вашата храна - не е необходимо масло или масло. Паренето на вашите зеленчуци запазва хранителните вещества, затова запомнете това! Ако сте в ресторант, потърсете този термин в менюто или го поискайте. Ето още съвети за хранене и трикове !

Stir-Fry: Един от любимите ми методи за готвене, този е прост и бързо спасител на вечеря! При висока температура, съставките се приготвят, докато се разбъркват непрекъснато. Докато повечето рецепти изискват петрол, често използваме спрей за готвене, за да запазим калориите. Това е някакво вдъхновение!

Саут: Колко си фантазия, знаейки тази френска терминология? Подобно на разбъркване и пържене, това означава да готвите храна на средно висока температура с масло и / или масло, премествайки храната наоколо със шпатула. Получавате страхотен вкус по този начин. Просто използвайте лъжичка за измерване с това масло или масло, за да поддържате калориите под контрол!

Тире: Няма да намерите мерителна лъжичка с термина "тире" върху него.

Тире е основно малка поръсете. Ако се страхувате, че ще прекалявате, използвайте 1/8 чаена лъжичка, когато се изисква тази сума. Обикновено ще го видите със сол и мощни подправки.

Разрез: Това е лесно. А парче е разрез, който преминава изцяло през съставката. Помислете за нарязване на торта или хляб. Тъй като говорим за въглехидрати, как не бихме могли да споделим тези по-добри суап за хляб ?

Там го имате. Помислете за себе си (кулинарни) обучени!

За рецепти без вина, храна намира, съвети за трикове и други, се регистрирайте за безплатни ежедневни имейли или посетете Hungry Girl!