Без глутен Matzo

Kosher Oat Matzo за пасха или алтернативи за други цели

Мацо, или безквасен хляб, е важна част от ритуалната храна за Пасхата, която отбелязва бягството на израилтяните от Египет. Оставиха се толкова бързо, че нямаха време да позволят на хляба им да се издигне.

За да бъде кошер за пасхалния ритуал според еврейските хранителни закони, мазо може да бъде направен само от пшеница, ечемик, лимец, ръж или овес. Тестото трябва да се пече в рамките на 18 минути след добавяне на вода или ще започне да се покачва.

Тъй като пшеницата, ечемика, лимецът и ръжът съдържат глутен , много продукти без мазнини, съдържащи глутен , се произвеждат със сертифициран овес без глутен. Повечето хора с чувство на патогенност или чувствителност към глутен - но не всички - могат да консумират овес, който не съдържа глутен. Ако не сте сигурни как ще реагирате на овес , първо опитайте малка сума.

За употреба извън тържеството, можете да намерите продукти без глутен, изработени от царевица и соя, вместо овес, който не съдържа глутен, или можете да направите свои собствени крекери без глутен. Ето какви продукти без глутен са достъпни онлайн или в магазини.

1 - Овесът Matzos без глутен от Kestenbaum

© Глют без овес Matzos

Кестенбаум без глутен овес Matzos се произвеждат под равински надзор от сертифицирани без глутен шотландски овес, които са кошер за пасха. Компанията предлага ръчно изработени и машинно изработени овесени матози и използва специален процес за почистване на овесените зърна на горчивина по време на процеса на смилане. Мазето и маслото от овесени ядки без глутен се предлагат по пощата, в Amazon.com и в няколко магазина в САЩ, особено в Ню Йоркската метрополия. Ако искате да ги закупите за пасха, фирмата съветва поръчването по-рано, тъй като всяка година се произвежда само ограничено количество.

2 - Масцът без глутен от "Лауууд"

© Lakewood Matzoh

Lakewood Matzo произвежда два вида масц от овесени ядки без глутен от сертифициран овес без глутен в среда, напълно безглутенова, според компанията. Тези продукти са кошер за пасха. Ръчно изработената матоска на Lakewood дублира размера, формата и структурата на ръчно изработените продукти на глутен, базирани на глутен, матзо, докато машинно изработените матзо са единствен квадратен матонен продукт. Ръчно изработените и машинно изработени мацос се състоят само от сертифицирано олющено брашно от овес и вода. Lakewood също така предлага без глутен овесено брашно мато, което можете да използвате в рецепти от Пасха. Можете да ги намерите в някои магазини (вижте списъка на уебсайта на компанията) и по пощата (включително Amazon).

3 - Баркат без глутен Matzos

© Barkat

Баркат, компания за хранителни продукти без глутен, базирана в Обединеното кралство, прави крекер без глутен, който е без мляко, яйца, ядки и мая (разбира се). Матзосът включва царевично нишесте, соеви трици, нишесте от тапиока, захар, сол и палмово масло. Те не са кошер за Пасха. Barkat без глутен матони бисквити се предлагат по пощата в САЩ от няколко търговци на дребно, включително Amazon.

4 - Квадратни мати от типа "Manischewitz" без глутен

© Manischewitz

Manischewitz прави безглутенови квадратчета с матов стил в два вкуса: обикновен, чесън и розмарин. Те са сертифицирани без глутен и са произведени от нишесте от тапиока , картофено нишесте, яйца, дехидратирани картофи, палмово масло, захар и сол. Те не са кошер за Пасха. Те са достъпни в магазини и онлайн в различни магазини в САЩ

5 - площадки с математически стил без Йухуда без глутен

© Kedem Food Products

Kedem Food Products започна да внася в Израел през 2011 г. площи от Израел без излишък от глутен без глутен от Израел и беше изненадан от търсенето - продуктът бързо се продаде, а клиентите останаха да се карат да го намерят. Техните продукти не са кошер за Пасха и са означени като "Не за свещенически цели". Поради огромния интерес към продукта, Кедем заяви, че ще продава кораб без глутен мазос целогодишно. Компанията също така е получила сертификат без глутен от Службата за сертифициране без глутен (GFCO), която изисква продуктите да тестват под 20 части на милион глутен . Yehuda без глутен мазо се предлага в леко солени, лук и влакно обогатен. Те са достъпни онлайн от различни магазини (включително Amazon и Walmart).