Рецепта за пилешки чили без лук и без чесън

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 318

Мазнини - 10 гр

Въглехидрати - 30гр

Протеин - 28 гр

Общо време 45 мин
Подгответе 5 минути , готвяйте 40 минути
Сервирания 8

Дали без лук и чесън свободен чили е просто мечта? Осъществяване на чили без лук или чесън е двойно предизвикателство: Не само практически всички чипли рецепти включват една или и двете съставки, но обикновено ще намерите един или и двамата в търговските прахове за чили.

Решението? Направете свой собствен с помощта на други ароматни вещества, за да изградите задоволителен аромат и като използвате другите вкусови компоненти на подправки като прах от айсбъри и авоба, за да добавите топлина и тази неописуема "чили".

Въз основа на чили от ориз и фасул, семейството ми яде често, когато растях, никой няма да предполага нищо необичайно за тази рецепта за пилешки чили, без чесън, без чесън. Тя е свободна от всички "големи осем" хранителни алергени, за да заредите.

Съставки

подготовка

  1. В голяма тенджера или в холандска фурна, загрявайте малко количество петрол при средно ниска топлина. Купи пиперки леко за около 5 минути, или докато едва започнат да кафяво.
  2. Добавете пиле в гърне и кафяво от всички страни на средна температура (може да се наложи да добавите още малко масло), около 8 до 10 минути. Когато пилето се омазнее, добавете сол и черен пипер на вкус, натрошен червен пипер, червен пипер, кимион, риган и лют червен пипер. Разбъркайте добре, за да покриете пилето и чушката с подправки.
  1. Добавете пилешки бульон, боб и домати в саксия и леко ги задуйте. Когато сместа се вари, добавете ориз, разбъркайте, намалете топлината, покрийте и оставете да къкри за най-малко 25 минути. След като оризът се готви, опитайте и нагласете солта и пипера.
  2. Чили е готова да яде в този момент, но може да бъде укроти допълнително - до няколко часа - за още по-силен вкус. Изсипете я, ако искате по-дебел чили и покрит, ако предпочитате по-супа-подобна текстура. Разбърквайте на всеки 15 до 20 минути, за да предотвратите прилепването си към дъното на тигана, докато се нагрява.

Съставка Забележка: Въпреки че те са малко по-скъпи от костите в цялото пилешко бедро, ще откриете, че обезкостените бедра са най-лесните за използване за тази рецепта.

Забележка за съхранение: Това чили се съхранява в хладилника в продължение на около седмица и във фризера най-малко три месеца.