Жълт талк с Quinoa

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 330

Мазнини - 3g

Carbs - 59гр

Протеин - 18g

Общо време 60 мин
Подгответе 15 минути , готвяйте 45 мин
Сервирания 4 (1 чаша dal + 1/2 чаша quinoa)

Бобовите растения са семена от растения в семейството на бобовите растения и включват леща, боб и грах. Много диети по света разчитат на импулси като източник на протеини. Тази рецепта двойка жълто разделени грах с quinoa, високо протеиново семе, които могат да бъдат приготвени и яде като зърно.

Консумирането на диета, включваща бобови растения и други източници на растителен протеин, може да помогне за понижаване на холестерола в кръвта и кръвното налягане и за подпомагане на управлението на телесното тегло, всички от които са рискови фактори за сърдечни заболявания.

Редовната консумация на бобови растения и варива може също така да намали риска от някои видове ракови заболявания поради високото съдържание на фибри и антиоксиданти . Като правите поне една до две от яденията, които консумирате всеки ден, предимно от растителни източници, дайте повече място на плочата, за да се насладите на огромния и вкусен свят на зеленчуци, плодове, боб, бобови растения, ядки и семена.

Съставки

подготовка

  1. Изплакнете и сортирайте жълтия грах. Добавете към голяма пота с луковици, джинджифил, подправки, сол и 4 чаши вода.
  2. Запалете се, като се разбърквате понякога. След като кипете, намалете топлината до кънки и гответе за 30-40 минути, докато грахът се раздробява. Добавете пресования чесън, след като сместа се закиска за 20 минути.
  3. Веднъж омекнат, изключете топлината и използвайте потапящ се пасатор, за да приготвите сместа грубо, като оставяте цял грах и други пюре, докато се създаде по-дебела текстура. Алтернативно, внимателно изсипете сместа в смесител и пулсирайте няколко секунди, докато се достигне желаната текстура.
  1. Разбъркайте половинките черешово домати и пресни нарязани билки. Добавете допълнително сол на вкус.
  2. Сервирайте с варени quinoa.

Варианти и замествания на съставките

Вместо черешовите домати можете да добавите ситно нарязан червен или зелен пипер за изблик на цвят и свежа криза. Както червените домати, така и червените пиперки са с ниско съдържание на калории и съдържат сходни антиоксидантни съединения поради червения си нюанс.

Вместо quinoa, опитайте това с просо. Просото е друг вид високо съдържание на протеини, без глутен, което се приготвя и консумира като зърно. Просото, като киноа, може да се приготви в съотношение 1: 2 от семената към течността. Оставете да се заври на печката, след това го намажете до кънки и гответе за 15 минути. Покрийте, свалете топлината и я оставете да престои 10 минути, след това пуснете с вилица и сервирайте.

Съвети за готвене и сервиране

За тази рецепта можете да използвате жълти леща или жълт грах. Докато и двата се считат за импулси, грахът и лещата са от различни сортове бобови растения.

Разделеният грах е вид грах, представляващ грах, специално разработен за изсушаване, докато лещите се събират като семената на растението и се сушат. Разделеният грах има по-закръглена 3-измерна форма, докато лещата изглежда по-плоска. И двете са с високо съдържание на протеини, фибри и основни витамини и минерали, и те са с ниско съдържание на мазнини.

Всяка порция е 1/2 чаша кекс с 1/2 чаша quinoa.