Какво е "Слаба спокойна секси йога"? Тара Стийлс ни разказва

Инструкторът по йога, Тара Стийлс, придоби популярност, когато се появи в серия видеоклипове за йога, произведени от нейната агенция за моделиране. Докато мнозина може да са настроени, за да видят, че моделът на краката на Форд се променя, нейният ентусиазиран стил надолу към земята е неоспорим. Оттогава тя популяризира популярността си в една успешна кариера като интернет йога гуру (нейните видеоклипове в YouTube сега се разглеждат от милиони), журналист на Женската здравна каса, собственик на йога студио в Ню Йорк Strala, говорител на Nissan, личен инструктор по йога на Deepak Chopra FitStar йога водещ.

Първата книга "Стийлс" е публикувана през 2010 г. Тя е по-скоро традиционен, водещ с енциклопедия на поза и след това илюстрира различни начини, по които тези пози могат да бъдат комбинирани, за да създавате йога тренировки, които можете да направите у дома си. Винаги съм твърдял, че този тип книга е чудесно да имаш за справка, ако трябва да потърсиш поза или да намериш вдъхновение за домашната си практика, но за да се възползваш напълно от ползите от йога, важно е да присъстваш на добри класове с квалифицирани учители възможно най-често, особено за начинаещи в йога. Проблемът с тази книга е, че тя иска да бъде повече, отколкото е тя. Нека първо погледнем какво предлага Slim Calm Sexy йога .

Какво може да направи тази книга за вас

Първата част на книгата "Основни йога пози" осигурява добра визуална референция за основните поза. Големите, чисти фотографии разграничават тази книга от многото на пазара и показват гъвкавостта и благодатта на Stiles.

Втората част на книгата съдържа кратки поредици от пози, които са предназначени да насърчават ежедневната практика. Последователностите предлагат хубаво разнообразие от пози, въпреки че тези, които се надяват да видят бързи резултати, като правят пози, предписани за изгаряне на мазнини, гладка кожа и по-добри оргазми, вероятно ще бъдат разочаровани.

Какво не може да направи тази книга за вас

Не че не можете да получите тези ползи от йога. Можете да отслабнете , да намалите стреса и да подобрите сексуалния си живот, ако практикувате редовно за продължителен период от време. Йога може да подобри живота ви, но това не е бърза корекция. Проблемът с тази книга е, че тя е просто книга. Ако Тара Стийлс ви даваше по-често едно-на-едно обучение (както го прави за Deepak Chopra) или ако можете редовно да посещавате класовете й в нейното студио в Ню Йорк (както са предмет на нейните казуси), не се съмнявам, че скоро ще откриете, че животът ви е променен от йога, както е обещано. Ако тази книга ви вдъхнови да излезете и да намерите курс по йога, който посещавате няколко пъти седмично и да допълвате последователностите от книгата, това би било чудесно. Но докато 15 минути йога на ден е по-добре от никаква йога, твърдейки, че рутинните процедури в тази книга са достатъчни, за да осигурят обещаните резултати, изглеждат като опъвам.

Маркетингът оставя лош вкус

Истинският срам е как тънката спокойна секси йога е засенчена от собствения си маркетинг, който се опитва да опише тази сравнително конвенционална книга като нещо революционно и провокативно. Трудно е да не се обиждате от промоционалния уебсайт на книгата (http://www.slimcalmsexyyoga.com/), съдържащ този цитат от едно от темите за проучването на случая "Stiles": "Аз загубих 35 килограма и преминах от размер 8 на двоен размер нула! " Застъпвайки се за желанието да се превърне в размер двойна нула подкопава обещанието на книгата да ви доведе до по-здравословен начин на живот.

Цялата тази реклама може да е в името на това, че йогите дават предимства на по-широка аудитория (и, разбира се, продават повече книги), но за жалост е, че за да стигнем до лотоса, първо трябва да се промъкне през блатото.

Оповестяване: Издателят е предоставил копие за преглед.