5 начини, по които четете етикетите за хранене неправилно

1 - Вие падате за храна със здравословен ореол

iStockphoto / Vgajic

Не можете да ходите по пътеките на супермаркетите, без да сте затрупани с претенции като безглутенови, органични, цели зърна и напълно естествени. Разбира се, те звучат здравословно, но изследванията показват, че потребителите често приемат храни с тези твърдения са по-здравословни от тези без тях. Това не винаги е така.

Продукти без глутен все още могат да бъдат опаковани с нишестени въглехидрати. Пълнозърнестите продукти могат да бъдат натоварени с мазнини. И всичко естествено не е дори правило, регулирано понятие! Друг вид охлюв за здравето? Марки с благотворителни социални мисии. Изследванията показват, че хората приемат, че техните храни са здрави, но има нулева корелация. Проверете списъците със съставките и панелите с хранителни вещества, за да сте сигурни, че даден продукт отговаря на вашите цели.

2 - Предполагате, че малките пакети са единични

Jamie Grill / Blend Images / Гети изображения

Ядки, бонбони, следи от смесване, чипове ... толкова много храни идват в пакети с размер на закуска, а вие бихте помислили, че тези малки опаковки ще бъдат единични порции. Истината е, че те често съдържат до три порции.

Трябва да погледнете линията на етикета за хранителните стойности, който гласи: " Сервиране на контейнер ". След това направете математика или намирайте наистина истинска закуска. И за да спестите пари, купете контейнери с много обслужване и разделете порциите на отделни торби за вашите собствени пакети за закуски!

3 - Вие се доверявате твърде много на истинските числа

С любезното съдействие на Getty Images

Да, обичате тези кифли в местната фурна хляб. Те изглеждат като истинска находка: огромни и капещи с глазура и само 120 калории и един грам мазнини. Едва ли. Особено, ако са от малка марка "мама и поп".

Урокът тук е да се доверите на инстинктите си. Ако информацията на етикета е толкова добра, това е почти трудно да се повярва, след това сложете продукта надолу. По-добре е да грешите от страна на предпазливост и да се придържате към изпитани и вярно продукти вместо това.

4 - Вие купувате етикети без калоричност

Гети изображения

Преди да заглушите зеленчуците си с масло без калории или да запасите кухнята си с нула калориен салатен дресинг, ето какво трябва да знаете. Официалното правило на FDA е, че ако даден продукт има по-малко от пет калории на порция, етикетът може да твърди, че има нулеви калории. Може да изглежда като малка разлика, но ако размерът на обслужването е наистина малък и / или използвате много от този продукт, тези калории наистина могат да се съчетаят.

Например, повечето спрейове за готвене на нежелани продукти изискват 0 калории на порция, но размерът на порцията е около 1/4-секунден спрей. По-реалистичен 1-секунден спрей има от 5 до 10 калории и около половин грам мазнина. Все още калорична сделка, но определено не е калорична!

5 - Вие пренебрегвате теглото на порцията

Гети изображения

Доставката на любимата ви закуска е огромна 18 чипа, нали? Погледнете внимателно и ще видите, че много етикети твърдят, че броят на "за" определен брой чипове, "бисквитки" или парчета. Истинският размер на обслужването е изброен по тегло. Изхвърлете тези чипове на скала за храна и може да бъдете шокирани да научите, че една сервиса е само 12 или 13 чипа.

Етикетите също използват празнотата "около", когато описват порции на контейнер. Ако се казва "около 2 порции", не мислете, че можете да ядете половината от контейнера и да го наречете една порция. Този контейнер може много добре да побере 2,5 порции. Така че вземете този кухненски мащаб и вашите трябва да имате кухненски инструменти и да ги използвате!

За рецепти без вина, храна намира, съвети за трикове и други, се регистрирайте за безплатни ежедневни имейли или посетете Hungry Girl!