Средиземноморски сърца от салата от палми

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 305

Мазнини - 13g

Въглехидрати - 41гр

Протеин - 9г

Общо време 10 мин
Подгответе 10 минути , гответе 0 мин
Сервизи 2

Кой каза, че салатите са скучни? Те не винаги трябва да са от маруля. Тази салата е изработена от пресни и вкусни средиземноморски съставки. Чери домати, босилек, червен лук, мариновани сърца от артишок, сърца от палмово дърво и нахут се комбинират в сърдечна и пълна салата, която се пръска с вкус.

Зеленчуците и бобовите растения осигуряват почти половината от ежедневните нужди от влакна , докато здравословното зехтин на сърцето добавя здравословни мононенаситени мазнини, които ви държат пълни и доволни.

Съставки

подготовка

  1. Разкъсайте сърцата на дланта в захапките. Добавете към купа с нахут, домати, лук, босилек и артишок сърца.
  2. Разбъркайте заедно масло, оцет от червено вино, вода, черен пипер и фета. Изсипете салата и леко хвърляйте, за да се съчетаете.

Варианти и замествания на съставките

Можете да направите тази салата веган, като пропуснете сиренето на фета.

Можете да ядете тази салата самостоятелно за вкусен и пълнен вегетариански обяд или да сервирате с пиле или риба на скара за по-богато от протеини храна.

Съвети за готвене и сервиране

Можете да намерите сърца от длан в консервираната пътека на повечето супермаркети и хранителни магазини.

Тази салата може да се направи предварително и да се съхранява в херметически затворен контейнер в хладилника. Това е чудесно за правене напред и опаковане за обяд. Вкусът става още по-добър, тъй като се маринира в хладилника!