Идеи за здрава бавна рецепта за готварска печка

Мислите ли, че сте твърде зает да подготвяте здравословни ястия ? Може би. Но с тези диетични идеи за бавни готварски печки, можете да ухапете вкусни рецепти, които са ниски в подготвителното време.

Какво е бавно готварска печка?

Бавната готварска печка е най-добрата уреди за готвене. Плотовото устройство готва храната при ниска температура в покрит контейнер - просто добавете съставките си и ги оставете да готвят.

И докато някои хора мислят за този кухненски инструмент като просто нещо за производство на Чили, супи и яхнии, бавната готварска печка е много по-гъвкава от това.

Здравословно бавно готвене Съставки

Слаби протеини - За да получите най-много бон за вашия калориен долар, придържайте се към постно месо: безконечни пилешки гърди без косъм, миди, меко говеждо (4% или по-малко) говеждо пържола (като говеждо филе) и т.н. За упадъчен обрат, отидете със смес от по-тънки и по-тежки разфасовки. Например, когато правя свинско ястие, използвам половин свинско рамо и половин свинска филе (наистина постно). Други препоръчвани източници на протеини? Фасул, сирене с намалено съдържание на мазнини (за покриване) и овес.

Съвет: За най-добър вкус и текстура, когато готвите месното месо в бавна готварска печка, първо я кафте в тиган, напръскан с неразрешим спрей.

Зеленчуци - Не скимнете тук. Вегетарианците са чудесен начин да увеличите размера си.

И почти всичко отива: звънец, лук, гъби, моркови. Хвърли всички зеленчуци в сместа. Просто се уверете, че парчетата са равномерно оразмерени, за да готвят равномерно.

Съвет: Някои зеленчуци отделят много влага. За да елиминирате излишната вода, разкрийте пота и поставете температурата на висока за последните няколко минути.

Плодове - неочаквано? Разбира се, но плодове като ябълки, круши и ананас могат да донесат хубаво докосване на естествената сладост на пикантни ястия. И, разбира се, те са фантастични в десерти и сладки закуски.

Съвет: Малко изсушени плодове като стафиди или изсушени подсладени боровинки - могат да опитат невероятни ястия с бавно готвене. Дехидратираният плод наистина се натрупва по време на продължителното готвене. Просто гледайте размера на порцията, тъй като калориите от сбръчкания плод се прибавят бързо.

Сосове и бульони - Вие ще искате добра нискокалорична база за вашата храна, за да къкри: нискомаслен сос от маринова; без мазнини пиле, говеждо или зеленчуков бульон; и консервирани смачкани домати са идеални. Jazz ги с малко сос от барбекю (45 калории или по-малко на порция от 2 блюда), оцет (обичам осовия ориз от оцет), соев сос Lite / намален натриев сос, горещ сос (RedHot на Франк е моят най-добър избор) и дори плодове с ниско съдържание на захар запазват.

Съвет: Гледането на натрий? Потърсете ниско-натриев бульон, който има 140 mg натрий или по-малко на чаша.

Билки и подправки: Подправете ястието с пресен босилек, чесън на прах и др. Ще добавите тонове вкус, но почти никакви калории. Други фаворити? Лук на прах и прах от чили.

Съвет: Търсите преки пътища?

Изпробвайте някои пакети подправки в миксове като тако, ранчо и фаджита.

Още по-бавни съвети за готварска печка

Изборът на подходящия размер - Има много вариации там - от дребни малки до джъмбо размер - за специални нужди. Но ако имате само един в дома ви, предлагам 4-литрова батерия.

Лайнери и Nonstick Spray - Ето два невероятни начина да драстично намалите времето за почистване. Насочете се към пътеката на супермаркета, където е заредено алуминиевото фолио - често намирате бавни печки за готварска печка наблизо. Просто хвърляйте лайнера, когато сте готови, и вашият бавен готварска печка ще остане чист. Също така можете да дадете на съдовете си парченца спрей за готвене, за да запазите храната да се придържа към нея.

Уверете се, че сте напръскали стените, както и дъното.

Времена за готвене - За повечето рецепти можете да зададете бавната готварска печка за цял ден готвач (около 7 до 8 часа) или по-кратък период (от 3 до 4 часа). За целия дневен диапазон задайте температурата на ниска стойност. За по-бързо време на готвене, отидете с високата настройка. Така или иначе, не забравяйте да настроите таймер или аларма на телефона си.

Раздробяване на месо - Ако ви харесва нарязана консистенция (идеално за ястия), добавете цели банички от домашни птици, свински пилета или говеждо пържоли в бавната печка. След като сте готвени, можете лесно да ги настържете с две вилици и след това да ги разбъркате обратно в чинията. Много по-лесно е да отрежете суровите меса.

За рецепти без вина, храна намира, съвети за трикове и други, се регистрирайте за безплатни ежедневни имейли или посетете Hungry Girl!