Ползи за здравето на теглото

Помогнете за запазване на хроничните заболявания в залива

Поддържането на годност е известно, че предотвратява някои болести по начина на живот, а тренировката по теглото играе важна роля - особено с възрастта.

Ето условия, при които тренировките помага за предотвратяването, помага за управлението или подпомага възстановяването и рехабилитацията.

При някои от тези състояния може да се наложи опитен физиолог по физиотерапия с квалификации за здравословно трениране и лечението може най-добре да продължи съвместно с практикуващ лекар.

Загуба на мускули (Sarcopenia)

От около 35-годишна възраст мускулът постепенно се изпуска от тялото, освен ако не се положат усилия за противодействие на загубата. Мускулите също са загубени по време на заболявания и болести. Загубата на мускули се нарича саркопения. Резистентното обучение може да увеличи или поддържа мускулите или да забави скоростта на мускулната загуба.

Диабет тип 2

Диабетът тип 2 е състояние, характеризиращо се с липса на достатъчно инсулин в организма, което води до високи нива на кръвната захар. Това може да доведе до редица състояния, включително сърдечни заболявания, увреждане на нервите на краката и дори бъбречно заболяване. Съпротивлението и тренировката за сила изгражда мускули, които увеличават общата си годност и осигуряват допълнително съхранение на глюкозата.

Диабет тип 1 може да се възползва и от тренировка за тегло.

Сърдечно заболяване

Тегло обучение може да намали риска от развитие на сърдечно заболяване. По-специално, е доказано, че резистентното обучение намалява кръвното налягане, повишава HDL холестерола - това е "добър" холестерол - и да намали нивата на кръвната захар и инсулина.

Същите видове ползи могат да се видят при хора, които вече имат сърдечни заболявания. По тази причина трябва да се включи обучение за съпротива като част от пълната програма за рехабилитация на сърцето.

Удар

Прогресивното обучение за резистентност е безопасен и ефективен начин за подобряване на мускулната сила след инсулт. Подобренията в мускулната сила влияят върху ходенето и движението, както и върху участието в дейности.

Настоящите препоръки за рехабилитация на инсулт включват силов тренинг, който може да бъде ефективна форма на тренировка за лица с незначителна слабост.

Остеопорозата

За много хора костната загуба и изтъняване могат да бъдат арестувани с подходящо упражнение. Упражняването на тежестта от вида, използван в тренировъчните тренировки (със свободни тежести или машини) е утвърдена форма на тренировъчна тренировка, която може да предотврати остеопорозата.

Болестта на Паркинсон

Болестта на Паркинсон е прогресивно заболяване на нервната система, което се характеризира с физически шейкове, мускулна ригидност и бавно, несигурно движение. Това засяга главно средностатисти и възрастни хора. В поне едно изследване прогресивната програма за обучение за резистентност подобрява инициирането, скоростта и мощта на ходенето в проучвателна група.

Остеоартритът

Остеоартритът е загуба на хрущял (и кост), който защитава ставите. Остеоартритът се проявява предимно от средна възраст и до напреднала възраст. Остеоартритът причинява болка и скованост, особено в бедрото, коляното и палеца на ставите. Донякъде парадоксално е, че тренировките за теглото могат да бъдат полезни при управлението на болестта.

Остеоартритът трябва да се различава от ревматоидния артрит, който е автоимунно заболяване.

Ревматоиден артрит

Прогресивното обучение за съпротива също така е създало силни и функционални ползи за страдащите от ревматоиден артрит.

Рак

Тестовото обучение се използва с известен успех по време на лечението и възстановяване от рак, за да се запази мускулната маса и общото тегло, което може да бъде загубено в резултат на химиотерапия и радиационна терапия.

Множествена склероза

Множествената склероза е прогресивно заболяване на нервната система. Симптомите могат да включват скованост, увреждане на говора и мускулна координация, замъглено зрение и умора. През последните години прогресивното обучение за сила е призната като ефективен инструмент за управление на хората с множествена склероза.

Източници:

Hordern MD, Dunstan DW, Prins JB, Бейкър М.К., Singh MA, Coombes JS. Предписване на упражнения за пациенти с диабет тип 2 и преддиабет: изявление за позицията. Упражнение и Спорт Наука Австралия. J Sci Med Спорт 2012 Ян; 15 (1): 25-31.

Hurkmans E, van der Giesen FJ, Vliet Vlieland TP, Schoones J, Van den Ende EC. Динамични тренировъчни програми (аеробни възможности и / или обучение по мускулна сила) при пациенти с ревматоиден артрит. Cochrane Database Syst Rev. 2009 Oct 7; (4): CD006853.

Eur J Prev Cardiol. Американския колеж по ревматология 2012 препоръки за използване на нефармакологични и фармакологични терапии при остеоартрит на ръцете, тазобедрената става и коляното. Артрит грижа Res. 2012 Apr; 64 (4): 465-74. 2012 Feb 19 (1): 81-94.

Marzolini S, Oh PI, Brooks D. Hochberg MC, Altman RD, April KT, Benkhalti M, Guyatt G, McGowan J, Towheed T, Welch V, Wells G, Tugwell P. Ефект на комбинирано обучение по аеробни и резистентни тренировки срещу аеробно обучение при индивиди с коронарна артериална болест: мета-анализ. Eur J Prev Cardiol. 2012 Feb 19 (1): 81-94. Американски колеж по ревматология.

De Backer IC, Schep G, Backx FJ, Vreugdenhil G, Kuipers Н. Minerva. Обучение за съпротива при оцелелите от рак: системен преглед. Int J Спорт Мед. 2009 Окт; 30 (10): 703-12. Med. 2008 авг; 99 (4): 353-68. Review.

Lexell J, Flansbjer UB. Обучение на мускулната сила, изпълнение на походката и физиотерапия след инсулт. Minerva Med. 2008 авг; 99 (4): 353-68.

Hass CJ, Buckley TA, Pitsikoulis С, Barthelemy EJ. Прогресивното обучение за резистентност подобрява инициирането на походката при лица с болестта на Паркинсон. Поход на походка. 2012 Apr; 35 (4): 669-73.

Kjølhede T, Vissing K, Dalgas U. Множествена склероза и прогресивно обучение за резистентност: систематичен преглед. Голям Склер. 2012 Sep; 18 (9): 1215-28.

Gómez-Cabello A, Ara I, González-Agüero A, Casávs JA, Vicente-Rodríguez G. Ефекти на обучението по костна маса при възрастни възрастни: систематичен преглед. Спорт Мед. 2012 Apr 1; ​​42 (4): 301-25. doi: 10.2165 / 11597670.