Летни храни: Здрави, хидратиращи и лесни

Те ще ви охладят в горещината

Всички знаем, че лятото е горещо, особено за тези, които живеят в южните или пустинните климати. Важно е да останете хидратирани, докато температурите са топли и за щастие има някои здравословни начини да се насладите на лятото и да останете хидратирани едновременно.

Препоръки за хидратация

Какво наистина имат телата ни, за да останат хидратирани ? Следните препоръки включват общото количество вода, което получаваме от всички напитки и храни.

Обикновено повечето хора получават 80% от течностите от напитките и 20% от храните, които ядат.

Така че избора на храни с високо съдържание на вода може да ни помогне да останем хидратирани, докато все още работим, за да консумираме достатъчно течност чрез напитки.

Фокусирането върху нискокалорични напитки - предимно вода - е най-добрият начин да останете здрави и хидратирани. Богатите на калций напитки, като млякото, също са добър избор. Останете далеч от захарни напитки, включително сода и плодови ароматизирани напитки. Напитките, съдържащи 100 процента сок, имат място, но фокусирането върху цели плодове и зеленчуци е най-добро.

Хидратиращи храни

Увеличаването на вашата хидратация може да бъде толкова лесно, колкото избора на повече плодове и зеленчуци. Знаете ли, че много плодове и зеленчуци са 80 процента над 90 процента вода?

Вещ

Процент вода

Вещ

Процент вода

ябълка

84

Броколи

91

банан

74

Зеле (зелено)

93

боровинки

85

моркови

87

пъпеш

90

Целина

95

грозде

81

краставица

96

праскова

88

Маруля (iceburg)

96

круша

84

Пипер (сладък)

92

ананас

87

спанак

92

ягоди

92

Тиквички

95

диня

92

домат

94

Хидратиращи идеи за храна

Лесно е да се види, че дори и най-често срещаните ни плодове и зеленчуци пакетират хидратиращ удар!

Така че пълненето на нашите плочи с тези питателни решения не само добавя важни витамини и минерали, но и ни хидратира по едно и също време.

За лесни закуски, измийте и предварително отделете отделни порции. Дръжте ги на лесен достъп за бързи и здравословни закуски, които са изключително привлекателни и приятни.

А какво да кажем за добавяне на някои от тези плодове и зеленчуци към водата за сладка вода, вливана от плодове ? Комбинациите са безкрайни! Ето няколко вкусни идеи:

Просто добавете вода и им дайте известно време да се охладят и да оставят вкуса да се комбинират. Това е чудесен начин да добавите малко вълнение към чистата вода! Лесно е да се получи и да остане хидратиран, когато вкусът е добър!

Няколко други чудесни идеи за лесни, здравословни и хидратиращи храни за лятото включват:

Има много здравословни и лесни начини да останете хидратирани това лято! Намерете тези, които работят най-добре за вашето семейство и се наслаждавайте!

източник

Bowes & Church's Food Values, 1994