Как да направим захарта Pose Ardha Chandra Chapasana

Разширените йога пози често комбинират няколко предизвикателни елемента по нови начини, за да ви предпазят от прекалено удобство. Ако позицията стана лесна, има почти винаги някакъв начин да я изритате, така че практиката никога да не стане скучна или статична.

Захарна тръстика прави това за половин луна поза . Като постоянен баланс, полумесецът вече има много неща. Но ако сте готови за повече, опитайте да добавите в интензивната квадратна опъна и задната част, като същевременно поддържате баланса си, разбира се, от захарна тръстика. Излишно е да се каже, добавянето на тези нови елементи напълно променя позицията, която може би практикувате от години, като ви изведе от вашата комфортна зона, принуждавайки ви да настроите баланса и перспективата си.

Полусексуалната поза се нарича арда chandrasana в санскрит. Захарта се нарича арда chandra chapasana . Добавянето на шапазана най-вероятно идва от капака , което означава дъга или лък, отнасящи се до формата на горната част на тялото и повдигнатия крак, когато гръбнакът ви се разширява.

инструкции

  1. Започнете на половин лунна поза, застанете на десния си крак с левия крак, успоредно на пода, а лявата ръка се повдига право нагоре.
  2. Огънете лявото коляно и освободете лявата си ръка, за да хванете горната част на левия си крак зад гърба си с лявата си ръка.
  1. Дръжте лявата част на бедрото си приблизително успоредно на пода. Добре е, ако бедрата се покачи малко, но повдигането на крака не е основната цел на позата.
  2. Изтеглете левия си крак към тялото си с лявата ръка, но в същото време натиснете в ръката си с крака си. Това действие при натискане на дланите създава форма на лък в гръбначния стълб, превръщайки позата в гръб.
  1. Задръжте от един до пет вдишвания, преди да освободите левия крак обратно в половин лунна позиция.
  2. Върнете левия крак на пода и опитайте от другата страна.

Съвети за начинаещи

Съвети за напреднали