Йога анатомия от Лесли Каминоф и Ейми Матюс Преглед

Тази книга ще промени живота ви.

Добре, може би това е малко натоварване, но това ще промени начина, по който гледате йога пози . Усещате ги в тялото си, може би вашите учители са обяснили какво се случва вътре, но в действителност виждането на илюстрираните интериорни работи предлага ново ниво на разбиране, особено ако сте визуален учащ. Leslie Kaminoff и анатомията за йога на Ейми Матюс (първата публикация през 2007 г., второ издание на 2012 г.) предлагат наистина уникална възможност да разгледате йога пози отвътре, благодарение на работата на медицинския илюстратор Шарън Елис.

Каминоф е основател и директор на The Breathing Project, йога студио в Ню Йорк, фокусирано върху дихателната практика, и е експерт по йога и анатомия на дишането. Матюс също работи в проекта "Дишането", е анализатор на движението в Laban и преподава Body-Mind Centering , което означава, че знае много за йога и движение. С тези двама експерти на кормилото, уводните глави, обхващащи динамиката на дишането, функционирането на гръбначния стълб, скелетът и мускулната система на тялото са информативни и достъпни.

Какво прави тази книга различна?

Илюстрациите на йога представляват това, което наистина прави тази книга специална. При многоетапен процес всеки асана е заснет за първи път. Тези снимки бяха използвани като справка от Елис, тъй като тя постави скелет, който да съответства на позата и след това изтегли костите на ръка. Мускулите и други анатомични детайли бяха добавени с помощта на компютър.

Като последна стъпка, мускулите, които са най-активни във всяка поза, бяха подчертани. Резултатът е чудесна комбинация от фотореалистична рисунка и рентгенов лъч, които работят прекрасно, за да изложат точно какво се случва вътре.

Тази книга отговаря на въпроса "Какви мускули се използват в тази поза?" за повече от 60 от най-често преподаваните йога асани.

Шансът да се видиш в позициите е чудесно средство за учители по йога и ученици на всички нива. Подробни писмени обяснения за това как тялото работи във всяка поза, както и инструкции за дишане допълнително осветяват предмета.

Във второто издание авторите разшириха своите уводни глави с повече информация за гръбначния стълб, лентата и мускулно-скелетната система. Той също така включва повече илюстрации, повече пози и повече вариации, което го прави около 50 страници по-дълго от първото издание.

Имам много книги за йога, но йога анатомията е тази, за която най-често се докосвам, защото предлага нещо, което аз не получавам никъде другаде. Участвайте редовно в клас и използвайте тази книга, когато възникнат въпроси, е моята рецепта за наистина стабилна йога основа. Йога анатомия е безценно допълнение към библиотеката на йогите.

Оповестяване: Издателят е предоставил копие за преглед.