Как да избегнете чувство на замайване при излизане от бягащата пътечка

Понякога ли се чувствате замаяни, когато приключите тренировката на неблагодарна и отидете на стъпка? Това може да е опасение за безопасността и трябва да знаете как да го предотвратите.

Причини

Обикновено, когато се чувствате замаяни, след като сте се оттеглили от бягащата пътечка, това е така, защото сте спрели твърде рязко и не дадете на тялото си възможност да се охлади. Разхлаждането след бягане поддържа кръвта течаща през тялото.

Спирането внезапно може да причини замайване, защото сърдечната честота и кръвното Ви налягане спадат бързо. Свиването бавно позволява сърдечната честота и кръвното ви налягане да спадат постепенно и безопасно.

Друг фактор е, че тялото ви е усещало напред движението на бягащата пътечка, докато стаята около нея е останала стабилна. Това е свикнало с тази референтна рамка. Както когато пътувате на движещ се тротоар или ескалатор, това отнема известно време, за да се адаптира към промяната в отношенията. Когато слизате от бягащата пътека, вие се връщате към обичайното положение на тялото си, движещо се през стаята, тъй като усеща движението.

През повечето време хората правят този преход само с един момент на дезориентация. Но с физически упражнения и други фактори, може да се наложи малко по-дълго да се коригирате. Точно както при някои хора, които получават болест по движението, може да сте по-засегнати от това от други хора. Ако се движите по-бавно в края на тренировката на неблагодарна, промяната ще бъде по-малко внезапна и може да я понасяте по-добре.

Друг фактор, който може да допринесе за замаяност, е дехидратацията. Ако не сте пили преди и по време на тренировката, уверете се, че сте достатъчно пили.

Как да направите Cooldown на неблагодарна

Използвайте предпазни мерки за безопасност на бягащата пътечка

Това малко заклинание е добро напомняне за това защо е важно да се използват предпазни мерки за безопасност на бягащата пътечка. Трябва да стартирате лентата за бягаща пътека с бавна скорост, преди да се качите, за да предотвратите изтръгване от равновесие, ако е настроено да започне с висока скорост. Винаги прикрепете кабела за аварийно спиране, така че бягащата пътечка да спре, ако изпуснете или станете лице. Уверете се, че коланът спира, преди да излезете от бягащата пътечка. Дръжте се на парапетите, когато излизате от бягащата пътечка. Уверете се, че нищо не е преминало в района или е било оттеглено, за да може да прескочите.

Все още се чувствате мръсни?

Ако се чувствате замаяни след бягане, дори след като сте направили подходящо разхлаждане, може да се случи нещо друго, така че говорете за симптомите си с вашия доставчик на здравни услуги. Възможно е да почувствате ефектите на ниска кръвна захар, дехидратация, анемия, високо кръвно налягане, лекарства, проблеми с вътрешното ухо или сърдечни заболявания.

Това е добра реплика, за да получите пълна физическа проверка, за да сте сигурни, че откривате някакви основни проблеми.

> Източник:

> Замаяност. MedlinePlus.