Чаената бира е по-здравословна от традиционната бира?

Добавянето на чай увеличава ползите за здравето от пиенето на бира?

Ако сте чай, който обича да пие бира, има тенденция да се пие в цялата страна, което вероятно ще ви направи щастливи. Чаената бира вече е нещо, което прави изяви на специални хранителни шоута като Fancy Food Show, както и супермаркети. Умните занаятчийски занаятчии смесват различни сортове чай с бира, за да подобрят вкуса. Резултатът е изненадващо вкусен.

Но може да добавите богати на антиоксиданти чай към бирата, за да направите варенето по-здравословно? Е, да ... нещо.

Какво е чаено бира?

Чайната бира е точно това, което звучи: бира, която се влива с чай. Робърт "Берт" Мортън е главният пивовар в Milwaukee Brewing Company, пивоварна, работеща в Уисконсин, която произвежда няколко бира с чай. "Вземаме суровия чай или чаена смес и го забиваме в бирата по време на процеса на варене", казва той.

Популярната бира на фирмата O-Gii е пшенично брашно, напоено с лайка и зелен чай. Lo-Gii е версия с по-нисък алкохол на O-Gii, а Hop Freak е двоен IPA, напоен с органичен чай от жасмин. Компанията също така създава лятна сезонна напитка, наречена Уикенд в Louie's, билкова, плодова бира, произведена от органични боровинки rooibos и смеси от чай от хибискус. Бирата има по-сладък сладък вкус, който идва от чая. "Използваме чай вместо екстракти от плодове, за да създадем уникални вкусове", казва Мортън.

Ползи за здравето на бирата

Сега, когато пивоварите комбинират чай с бира, пиещите в страната имат още една причина да празнуват. Пивоварите добавят здравословна съставка към любимата си напитка, а бирата се наслаждава на златен момент в медиите. Заглавията, популяризиращи ползите от бирата за здравето, стават все по-популярни.

Проблемът с тези новинарски материали е, че те не винаги балансират всички доказателства. Например, не всички проучвания сравняват употребата на алкохол, за да не пият, а по-скоро те сравняват да пият един вид алкохол с друг вид алкохол. Например, изследване, публикувано в "Американския вестник на медицинските науки", сравнява пиенето на бира с пиенето на вино, като твърди, че бирата осигурява много от същите ползи като виното . Авторите на изследванията (много като авторите на много вино и бира) не казват, че потребителите би трябвало да започнат да пият бира, за да получат по-здравословна храна или да пият в излишък, за да получат по-големи ползи за здравето. Вместо това те подчертават значението на пиенето в умереност:

Няма доказателства, които да подкрепят одобряването на един вид алкохолна напитка пред друга. Лекарят трябва да определи умерено пиене (1 напитка на ден за жените и 2 напитки на ден за мъжете) за пациента и да прегледа моделите на потребление, свързани с висок риск.

Друг потенциален проблем с някои от заглавията е, че те не споменават, че част от изследванията се финансират от бирата. Разбира се, това не означава, че резултатите от изследванията са неверни, но това може да означава, че посланието, взето в домашните медии, подчертава положителното и минимизира отрицателното.

Така че има ли някакви ползи за пиенето на бира? Бирата може да бъде добър източник на фолат, ниацин, магнезий, калий и ниацин. Бирата е произведена от здрави съставки, включително цели зърна като ечемик или пшеница, пивоварна мая, малц и хмел. Но алкохолът осигурява седем калории на грам (три повече от четирите калории на грам, които се намират в въглехидратите). И вие не получавате ползите от цялото потребление на зърно, когато пиете зърната. Накратко, калориите от бира (или алкохол) не осигуряват храненето, от което се нуждае тялото ви. Приготвянето на студен плавателен съд, обаче, осигурява задоволителен вкус и бързо успокояване.

Може ли добавяне на чай подобри ползите за бирата?

Както билковият, така и традиционният чай осигуряват няколко ползи за здравето . Докато обхватът на ползите често се обсъжда, здравните специалисти и потребителите знаят, че чаят осигурява антиоксиданти, които повишават здравето. Традиционният чай осигурява тласък на кофеина, за да подобри умствената яснота в краткосрочен план, а някои билкови чайове могат да засилят отпускането.

Но дали тези ползи се прехвърлят в бирата, когато се добави чаят? "Да, антиоксидантите и естествените минерали от чая се извличат в бирата, но в много малки количества", казва Мортън, добавя, че Milwaukee Brewing Company не носи никакви ползи за здравето в бирата си ", защото продуктите са основно 99,9% бира . "

Мортън продължава да казва, че всъщност не вижда интерес от страна на потребителите за здравните ползи от бирата на "Милуоки пивоварство". Той казва, че когато хората търсят по-здравословна бира, те обикновено търсят по-ниско съдържание на алкохол или бира с по-малко калории . Това са стилове на бира, които занаятчиите не правят.

Той добавя, обаче, че пиещите бира могат да опитат свой собствен експеримент за чай на бира у дома. "В Европа има силна традиция да се смесва бира с лимонада или друга напитка, за да се намали съдържанието на алкохол". Той казва, че можете да смесвате чай и бира у дома, за да създадете напитка с по-ниско алкохолно съдържание. "Това създава приятна лятна напитка за обяд", казва той.

Словото от

Много от нас се наслаждават на студена варя в горещ летен следобед или в края на един дълъг ден. Но препоръчването на употребата на алкохол за получаване на ползи за здравето може да бъде трудно. Със сигурност има здравословни съставки в някои популярни ястия, но най-важното е, че пиенето на бира вероятно не е най-добрият начин да увеличите цялостното си хранене. Яжте всичките си зърна, за да получите ползите от фибри и да пиете чаша чай, за да се насладите на тласъка на антиоксидантите. След това се насладете на любимата си чаена бира с умереност за социалното и епикуретно удоволствие, което тя предлага.

> Източник:

> Kaplan NM, Palmer BF, Денке МА, Хранителни и здравни ползи от бирата, Американския вестник на медицинските науки , Ноември 2000 г., том 320, брой 5, Страници 320-326.