5 суап, за да направите чантата на детето си по-здравословен

1 - Вашето дете яде здравословен обяд?

Blend Images - Хлапе Stock / Гети изображения

Колко здрави са обедите, които опаковате за децата си?

Искам да кажа, знаем, че програмите за училищния обяд трябва да отговарят на определени стандарти за хранене - и да се оплакват, когато не го правят - така че обядът, донесен от дома, да не е точно толкова балансиран в храненето?

Изследване, публикувано през 2014 г. в списанието на Академията по хранене и диететика, установи, че приблизително една четвърт от училищните обеди, донесени от дома, отговарят на 3 от 5 национални стандарти за правилното хранене. Това означава, че 75% от децата на училище може да ядат по-малко от хранителни обяди, донесени от дома.

Знам едно нещо, срещу което се изправяте - децата ви ще се хранят ли с по-здравословен обяд? Мисля, че те вероятно ще, но може да отнеме време за един придирчив ядене, за да свикне с драстични промени.

Но най-вероятно нямате нужда от цялостен ремонт на обяда на децата си - просто опитайте няколко прости суапове, за да направите обяда по-здрав.

2 - Суап # 1: Хляб с пълнозърнест хляб вместо бял хляб

Чарлз Айлъндър / Гети изображения

Сандвичи са един от най-популярните чанти за обяд, тъй като те са лесни за правене, лесни за носене и те вкусват добре. Ако в момента правите сандвичи с бял хляб, е време за промяна - отидете с пълнозърнест хляб, за да увеличите приема на фибри за децата (най-вероятно те се нуждаят от повече).

Налице е разнообразие от пълнозърнест хляб, от който можете да избирате - нарязан цял пшеничен хляб, хрупкави пълнозърнести багети, цели питки или царевични тортили и пълнозърнести рула, които са добър избор (погледнете 100% цялото зърно или 100% етикет).

Ако децата ви наистина мразят обикновения пълнозърнест хляб, потърсете цял бял пшеничен хляб. Това е толкова питателна, колкото обикновения пълнозърнест хляб, но е по-светъл в цвят и текстура. Може би добър начин да се въведат изявени ядетели на цели зърна.

3 - Размяна # 2: Печени бисквити Вместо мазни картофи или царевични чипс

Култура RM / Mieke Dalle / Гети изображения

Хрупкави неща вървят добре със сандвич, нали? Сурови зеленчуци, като бебешки моркови или целилешки пръчки с малко легло, са най-здравословния начин да отидете, но ако детето ви не е готов за тази голяма промяна, опитайте някои печени пълнозърнести бисквити или печени пита чипове. Обърнете внимание на закусвалнята в магазина за хранителни стоки - или още по-добре в секцията за естествени храни. Ще намерите печени бисквити и чипс, направени от обикновени картофи, сладки картофи и асортимент от зеленчуци. Но имайте предвид етикетите, защото някои марки са с високо съдържание на натрий.

4 - Размяна # 3: Пиле на гърло или печено пиле вместо на обедното месо

Джон Шепърд / Гети изображения

Обикновено преработеното месо от обяд, което влиза в сандвич, е натоварено с натрий, различни изкуствени съставки и наситени мазнини. Направете здравословен избор и добавете малко постно протеин в обяда на децата си с малко пилешко месо на скара.

Или като самостоятелно предястие (топло в училищната микровълнова печка), или като основна съставка на сандвич. Лесно е да откриете обезкостени пилешки гърди без кожа в хранителния магазин. Просто ги изпечете във фурната и те са готови да отидат.

Или, ако сервирате пиле (или пуйка) за вечеря, спестете част от остатъчното месо за обедния обяд на следващия ден.

5 - суап # 4: пресни плодове вместо чаша

Джулия Уилер и Вероника Закони / Гети изображения

Повечето деца (и възрастни) пропускат знака за приема на плодове и зеленчуци, а обядът е идеалното време да се определи това. Изсипете поничката или сладкиша, а вместо това ядете плодове като десерт.

Сладките и здрави пресни плодове включват грозде без семки, клементинки, ягоди или малини. Съхранявайте ги в здрав пластмасов контейнер, така че да не се накисват. Стафидите също са добри - може би направете своя собствена пътека да се смесва със стафиди, ядки, семена и любимите ви зърнени култури. Тя може да се яде като десерт в обядното време или да се задушава като средна сутрешна закуска.

Друга добра идея за десерт? Единични чаши за кисело мляко.

6 - Размяна # 5: Вода Вместо захарни безалкохолни напитки

Инголф Хат / Гети изображения

Захарните сода и други безалкохолни напитки обикновено са с високо съдържание на калории с малко или никаква допълнителна хранителна стойност. Водата няма калории. Но ако детето ви не харесва чиста вода, можете да го джаз с нарязани пресни плодове - лимон, вар, диня, портокал, ягоди. Приключителни деца може да харесат добавянето на ментови листа или босилек.

Ако това е вихърът, който вашето дете жадува, опаковайте бутилка пенлива вода с малко плодов аромат. Прочетете внимателно етикетите, защото някои "плодови води" са подсладени със захар.

Други здравословни напитки включват мляко, соево или бадемово мляко и 100% плодов сок.

Приготвянето на някое от тези блата може да подобри обяда на децата ви - не забравяйте да опаковате правилно храните, а храните, които са нетрайни, трябва да се съхраняват на подходяща температура до обяд.

> Източник:

> Хъбърд KL, Must A, Eliasziw M, Folta SC, Goldberg J. "Какво има в детските раници: Храната, донесена от дома". J Acad Nutr Диета. 2014 юли 15. Достъп до 14 април 2016 г. http://www.andjrnl.org/article/S2212-2672(14)00551-6/abstract