Краставица Хранене факти и ползи за здравето

Калории в краставицата и техните ползи за здравето

Краставиците имат освежаващо качество, отчасти поради високото си водно съдържание. Те са разделени на две категории: очистене и нарязване. Марината краставици са горчиви, когато са сурови и, както подсказва името, се използват за направа на кисели краставички. Тези видове краставици включват cornichon, копър и корниш.

Нарязването на краставиците, от друга страна, включва разновидности като английския (или парниковия) безсеменник, лимон и зелената зелена пазарна краставица.

Някои краставици съдържат семена, докато други не.

Обикновените сортове краставици са на разположение за цялата година с пиковия сезон от април до октомври.

Краставица Хранене Факти
Сервиращ размер Разфасовки 1/2 чаша (52 g)
На порция % Дневна стойност *
Калории 8
Калории от мазнини 1
Общо мазнини 0.1g 0%
Наситена мазнина 0 g 0%
Полиненаситена мазнина 0 g
Мононенаситена мазнина 0 g
Холестерол 0 mg 0%
Натриев 1 mg 0%
Калий 76.44 mg 2%
Въглехидрати 1.9гр 1%
Диетични фибри 0.3г 1%
Захар 0.9г
Протеин 0.3 g
Витамин А 1% · Витамин С 2%
Калций 1% · Желязо 1%

* Въз основа на диета с 2000 калории

Една половин чаша краставици съдържа само 8 калории и 1,9 грама въглехидрати, което ги прави изключително нискокалорична храна. Ако се опитвате да намалите приема на въглехидрати, заменете бисквитите с краставици.

Ползи за краставиците за здравето

Краставиците с кожата съдържат сравнително количество витамин К , около девет процента от дневните нужди в половин чаша. Витамин К е мастно разтворим витамин, който подпомага кръвосъсирването.

За тези хора на Coumadin е важно вашият прием на витамин К да бъде последователен.

Колко калории са в какавидите?

Съгласно Националната база данни за хранителните вещества в Американското министерство на земеделието една голяма туршия съдържа 16 калории, 0.4 грама мазнини, 3.25 грама въглехидрати, 1.4 грама влакно, 1.4 грама захар, 0.7 грама протеин и 1092 мг натрий.

Храстите са много нискокалорична храна, но те съдържат почти половината от количеството натрий, което трябва да ядем за един ден. Ако искате да следвате диета с ниско съдържание на натрий или са чувствителни към сол и имате анамнеза за високо кръвно налягане, яденето на кисели краставички вероятно не е най-добрият избор за храна.

Събиране и съхранение на краставици

Изберете краставици, които са твърди, но не са твърди. Изхвърлете на краставици, които са вкусни, имат меки петна или изглеждат жълти.

Въпреки че повечето хора съхраняват краставици в хладилника, много готвачи предлагат да ги съхранявате извън хладилника, защото студените температури могат да ускорят разпадането и да причинят пикантни или водни места.

Ако краставиците се съхраняват в хладилника, те трябва да бъдат за не повече от няколко дни и те трябва да се поставят в предната част на рафта, където температурите са склонни да са по-топли.

Краставиците са чувствителни към етилена, природен газ, който причинява узряването на определени храни. Ако държите вашите краставици на гишето, ги държи далеч от банани, домати и пъпеши, които са високопроизводители на етилен.

Здравословни начини за приготвяне на краставици

Краставиците са много нарязани, както са, използвани в салати, като crudités да се потапя в спредове, или смесени с кисело мляко и копър или мента като странично ястие, особено за пикантни ястия.

Краставиците също могат да бъдат смесени с други плодове, като пъпеш, за да направят студени, освежаващи супи . И накрая, направете краставица вода, за да разрушите монотонността на обикновената студена вода.

Рецепти с краставици

Започнете деня си, като хидратирате тялото си с освежаваща чаша вода от краставица или нарязвате няколко краставици, за да добавите към вашата салата или да се потопите във вашия хумус като закуска за пълнене. Раздробявайте някои краставици, които да използвате, за да направите цялото време гръцки фаворит, tzatziki , който можете да служите като аперитив за потапяне или като протеин топер за калций и белтъчини храна. И накрая, използвайте краставицата си като "чаша" за протеинови ястия навън и я заменете с любимата си салата.

Източници:

> Labensky, SR, Hause, АМ. На готвене: учебник с кулинарни основи. 3rd ed. Река Горна Садл, Ню Джърси: Зала Прентич, 2003: 625.