Печен ориз от кокос

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 200

Мазнини - 15 гр

Въглехидрати - 15гр

Протеин - 3g

Общо време 40 мин
Подгответе 5 мин. , Пригответе 35 мин
Сервирания 8 (по 3/4 чаша всяка)

Изпичането на ориз в равномерна топлина на тежък съд дава съвършено варени, пухкави зърна. Техниката е лесна, а богатият аромат на кокосовото мляко е перфектно допълнение към ориза .

Различните части от кокосовия орех имат различни типове и количества FODMAP в тях; някои продукти от кокосов орех са по-благоприятни за IBS от други. Консервирано кокосово мляко, използвано в тази рецепта, е по-ниско в FODMAPs, отколкото кокосовото мляко "напитка". Насладете се на това ястие с зеленчуци, риба или пиле на скара или соте.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 375F.
  2. В 4-квадратна непромокаема саксия, разтопете кокосовото масло на средна топлина върху пещта. Изплакнете и изцедете ориза в мрежест цедка и го добавете към кокосовото масло. Кафяв ориз, при разбъркване от време на време, в продължение на 5 минути. Добавете солта, кокосовото мляко и водата. Донесете ориза до кипене.
  3. Покрийте гнездото плътно с тежък капак или алуминиево фолио и го поставете във фурната. Печете 35 минути. Пробвайте, за да сте сигурни, че е почти нежна. Ако не е почти нежна, добавете още една четвърт чаша вода и я върнете в пещта още 10 минути. Оставете оризът да почине, покрит, за още 5 минути, за да завършите процеса на готвене. Пух и сервирайте ориза, гарнирани със счупен ананас, кокосови люспи и нарязани бадеми.

Съвети за готвене и сервиране

Някои сортове кафяв ориз трябва да се готвят по-дълго от други и следователно може да се нуждаят от повече или по-малко готварска течност. Експериментирайте с любимия си кафяв ориз, за ​​да определите идеалното количество добавена вода и времето за печене.

Ако не можете да закупите препечени кокосови люспи или нарязани бадеми, можете сами да ги препечатате. Използвайте малък, тежък тиган и ги препечатайте отделно, в случай че те кафят по различен начин. Предварително загрейте тигана на средно висока температура. Добавете кокосовите люспи или бадемите и ги препечатайте, като се разбърква непрекъснато, докато станат светлокафяво, 2 до 3 минути. Не оставяйте панела без надзор, тъй като той лесно гори.