Преглед на 4 подравняващи йога матове

Можете ли да научите йога от вашия мат?

Когато за първи път започнете да правите йога, има много нова информация, която да влезете. Спомнянето на имената и основните форми на позата е преди всичко за новите йоги. Вашият учител може да получи повече подробности за подравняването, но в групов клас учителят не може да стигне до всеки ученик, за да ги коригира във всяка поза. Въпреки това подравняването е толкова важно и е по-добре да създаваме добри навици, отколкото да се опитаме да коригираме лошите по-късно.

И така, какво да прави съвестния ученик по йога? Е, има няколко йога постелки на пазара, които се опитват да ви помогнат да установите правилното изравняване за себе си. Въпреки че те са повърхностно сходни, тъй като те всички разчитат на маркировки на повърхността върху мат, всяка от подложките, които разгледах, има леко различен подход и по този начин ще се хареса на различни типове студенти. Прочетете нататък, за да видите дали използването на един от тези подложки може да подобри практиката ви на йога и коя от тях ще ви е най-подходяща, както и да разгледате таблицата за сравнение по-долу за бърз преглед на важните жизненоважни статистически данни.

1. Gaiam Taos Alignment Mat

Първата е най-простата от подложките, които се опитах. Три хартиени ленти от геометричен модел са отпечатани върху Taos - "премия" версия на PVC матираната материя на Gaiam, която на 5 мм е малко по-дебела от основната си мат. Тази мат е свободна от шестте най-вредни фталати (6P Free). Лентите действат като насоки за поставяне на ръцете и краката.

Чрез обличане на пръстите и пръстите на краката с хоризонталните ленти, можете да сте сигурни, че дясната и лявата страна правят същото. Симетричният дизайн също ви позволява да измервате средната линия, когато настройвате позициите си. Този дизайн е доста прост, но работи добре и е достатъчно гъвкав, за да позволи различни размери на тялото и стилове на практика.

Купете Gaiam Taos Mat от Amazon.com

2. CopyCat йога Мат

Подложката на CopyCat е 6-мм, без фталат, PVC мат, но неговите маркировки са много по-сложни от тези на Таос мат. Серия от девет стоящи йога пози се изобразява в силует надолу в центъра на матката. Ръката и отпечатъците означават идеалната позиция за всяка от тези поза. Насоките за подравняване се основават на Iyengar йога. По този начин всяка поза е илюстрирана с петата на предния крак, облицована с арката на задния крак, сякаш сте стояли на тесни въжета. Макар че това е един от начините да се постигнат тези пози, много начинаещи се обслужват по-добре, като поемат по-широка позиция. Тъй като телата идват с различни размери, потребителят трябва да знае достатъчно, за да коригира собствената си позиция по отношение на указанията, ако е необходимо. Макар че можете да го използвате в класова среда, той е най-подходящ за домашна практика. След девет поза последователност е чудесен начин да започнете ежедневна практика. Като инструмент за преподаване тази подложка работи много добре, за да илюстрира как се променя позицията на задното стъпало в избраните пози. Подложката CopyCat е създадена от Сара Марк, която управлява този малък бизнес.

Купете матката CopyCat от Amazon.com

3. Йога по числа

Още един подход е използван от Yoga by Numbers mat, който използва като широка версия на популярната широкоформатна версия на популярната мат Jade Yoga като основа.

Тази щедро пропорционална каучукова мат предлага голяма тяга. Матката е отпечатана с 28 номерирани овала, както и вертикални и хоризонтални кръстосани знаци. Създателят Елизабет Моруу си представя мат като портал за йога за хора, които искат да научат практиката у дома. Съпровождащо DVD представя начинаещи до 30 основни йога пози, като използва номерираните овали като ориентировъчни водачи. Системата с номера работи добре, въпреки че там е изкушаващо да се позиционирате перфектно върху овалите, дори ако това не е оптималното изравняване за вас. Отнема малко време, за да свикнете, но тази мат е достатъчно адаптивна, за да бъде използвана както от начинаещи, така и от по-опитни ученици.

Купете изключително от The Grommet.com

4. Liforme Mat

И накрая, стигаме до матката "Лиформа" (произнесена като "форма на живот"). Тази мат наистина се отличава от останалите, по отношение на качеството на самата мат, елегантността и гъвкавостта на графиката за подравняване и ценовата маркировка. Матката е изработена от полиуретан и каучук, с гладка, абсорбираща повърхност, която прилича на популярната " The Mat " на Лулиюмон . Биоморфният дизайн украсява центъра на матката, разграничена от линията, която минава през самия център. В допълнение, два различни хоризонтални ръкохватки за ръце и крака позволяват вариране във височините на потребителите. Най-якият дизайнерски елемент са четири диагонални линии около центъра, които действат като водачи за стъпала за изправени поза. Тъй като можете да поставите крака си навсякъде по диагонал, този дизайн приспособява голямо разнообразие от стратегии за привеждане в съответствие от различни стилове на йога. Тази мат е също така най-подходяща за развиващата се практика: предлага колкото се може повече напреднал студент като начинаещ. Вижте пълния ни Liforme Mat Review за повече информация.

Купете Liforme Mat от Amazon.com

Гайам Таос Copycat Йога по числа Liforme
материал PVC (6P безплатен) PVC без фталат каучук полиуретан, каучук
дебелина 5 mm 6 мм 4 мм 4.2 mm
дължина 68 инча 72 инча 72 инча 73 инча
широчина 24 инча 24 инча 30 инча 27 инча
тяга справедлив справедлив добре добре
цена $ 30 $ 58 $ 120 $ 140

разкриване

Съдържанието за електронна търговия е независимо от редакционното съдържание и можем да получим компенсация във връзка с покупката на продукти чрез връзки на тази страница. Проверяващите проби са предоставени от производителя.