Хрупкави Soba Noodle Slaw

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 240

Мазнини - 8 гр

Въглехидрати - 37гр

Протеин - 9г

Общо време 24 мин
Подгответе 20 мин , готвяйте 4 мин
Сервирания 8 (по 1 1/2 чаши всяка)

Не изглеждайте по-далеч за едно прекрасно ястие, което всеки ще се наслаждава. Тази салата сапунена юфка е хрупкава, дъгообразна, сладка, пикантна и колоритна, и се сдвоява добре с пиле, риба или скариди на скара. Някои или цялото брашно в юфките са елда, което е по-ниско в FODMAP от пшеничното брашно. Една сто процента елда юфка са най-подходящи за ниско FODMAP диета. Ако не е налице, изберете продукт с елда, който е по-високо от списъка на съставките, отколкото всяко друго брашно.

Съставки

подготовка

  1. Извадете хартиените халки от нарязаните юфка и ги подгответе според указанията на опаковката. Внимавайте да не ги смачквате. Изцедете и изплакнете юфка с хладка вода.
  2. Докато юфките се готвят, разбъркайте заедно соев сос, захар, оцет, лимонов сок, препечено сусамено масло, смлян джинджифил, втечнено масло от чесън и фъстъчено масло в голяма салата. Измерете зелето, репичките, морковите, зелените зърна и корилото в салатата. След това добавете варени нарязани юфка и леко хвърлете, докато салатата се покрие добре с дресинга. Гарнирайте със сусам и сервирайте веднага.

Варианти и замествания на съставките

За една безплатна версия използвайте 2 супени лъжици майонеза вместо 2 супени лъжици фъстъчено масло.

Консервирани, изцедени кестени или прясна джакама може да заместят репичките на дайкон.

В тази рецепта може да се използва торба от нарязано зеле от порядъка от 10 грама от производствената част на хранителния магазин.

Не маслото с вкус на чесън на ръка? Загрейте една смачкана скилидка чесън на 2 супени лъжици плюс 1 чаена лъжичка масло на средна температура в малка тенджера, докато чесънът започне да се кафя. Извадете и изхвърлете чесъна.

Съвети за готвене и сервиране

Soba юфка може да омекне прекалено много, ако се съхраняват в превръзката. Можете да подготвите препарата и зеленчуците за тази рецепта преди време, но планирайте да готвите и добавете салата юфка непосредствено преди сервиране.