Сладък и крехък бял шоколад Matcha Bark

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 115

Мазнини - 8 гр

Карби - 10гр

Протеин - 2g

Общо време 50 мин
Подгответе 45 минути , готвяйте 5 мин
Сервирания 16

Силата на възпалителната борба със зеления чай на мача се обединява с естествено сладки сушени плодове и здравословни ядки за сърдечно-съдови заболявания, заради разумно декадентно лечение.

Тази шоколадова наслада от висок калибър може да се направи за по-малко от 30 минути, което го прави перфектният десерт в последната минута, за да се опаковате на парти или да се приготвите у дома си, за да прекарате нощта в киното.

Съставки

подготовка

  1. Нарежете голям лист за печене с пергаментна хартия или макаронена тава за печене; заделени.
  2. В малка купа комбинирайте кашу, сушен кокос, тиквени семки и лиофилизирани плодове. Смесете, за да комбинирате.
  3. Внимателно разтопете бял шоколад в микровълнова печка или над двоен котел, като леко се разбърква с дървена лъжица, докато се изгладят.
  4. След като разтопите шоколада, разбъркайте в матира прах и разбъркайте, докато се съчетаят добре.
  5. Налейте шоколадовата смес върху облицования лист за печене и изгладете равномерно в правоъгълна форма - малка метална шпатула работи добре за това.
  1. Поръсете веднага със сместа от ядки и кокосови орехи и ги оставете да се оставят за един до два часа на гишето или 30 минути в хладилника, докато шоколадът не се втвърди.
  2. Разбийте на парчета и сервирайте.

Варианти и замествания на съставките

За допълнителен слой на вкус, препечатайте изсушения кокос в сух тиган до златисто и ароматно. Оставете настрана да се охлади напълно, преди да добавите към другите съставки.

Можете да използвате всяка комбинация от ядки или сушени плодове за тази рецепта - просто не забравяйте да запазите частите в същите количества, за да запазите броя на калориите в диапазона.

Съвети за готвене и сервиране

Внимавайте да разтопите шоколада, тъй като той лесно може да изгори; ако използвате микровълнова печка, загрявате на малки стъпки и разбърквате между всяка сесия.

Можете да намерите замразени сушени плодове в почти всеки хранителен магазин. Потърсете марка, която не съдържа добавки и добавени подсладители - анализирайте етикета на хранителните стойности, за да сте сигурни. Търговецът Джо , например, има голям избор от различни видове лиофилизирани плодове.