Розмарин зехтин бял боб Dip

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 107

Мазнини - 3g

Въглехидрати - 16гр

Протеин - 5g

Общо време 5 мин
Подгответе 5 минути , гответе 0 мин
Сервирания 6 (по 1/4 чаша)

В нито един момент, можете да разбиете своето собствено хумусно разпространение само с няколко прости съставки и без добавена сол. Лесно е да направите това ароматно, здравословно розмаринче зехтин бял боб в дома си и това е вкусна алтернатива на закупения от магазина хумус - без много натрий или добавени съставки.

Има много вкус от билки и подправки, така че солта не е необходима. Можете да се почувствате добре за закуска, докато натопите сурови зеленчуци или пълнозърнести бисквити за хранителна закуска, пълна с растителни протеини, фибри и здравословна мазнина!

Съставки

подготовка

  1. Поставете всички съставки в кухненски робот или блендер. Смесвайте до гладка.
  2. Сервирайте със сурови зеленчуци или бисквити за пълнозърнести храни за потапяне.

Варианти и замествания на съставките

Бял боб обикновено са лесни за намиране в бобя. Не търсейте добавена сол или ниско натриеви варианти на северните, военноморски или канелини фасул - всички те попадат под категорията на бялата боб и имат подобна хранителна стойност.

За още повече вкус на билки, добавете прясна мащерка, магданоз или риган.

Увеличете количеството чесън, ако искате силен вкус на чесън.

Съвети за готвене и сервиране

Сервирайте това натопи със сурови зеленчуци като моркови, целина, броколи , карфиол или какъвто и да е цветен пипер . Пълнозърнестите бисквити също са добър избор.

Можете също да използвате това dip като сандвич, вместо майонеза или горчица. Тя е достатъчно кремообразна, за да добави невероятна текстура на всяко ухание и много по-ароматно от типичните сандвичи.

Въпреки че не добавяте допълнителна сол към натопа, в консервираните зърна има натрий. Изплакването им преди употреба обикновено може да намали съдържанието на натрий с до 40%. Просто ги източете, след това ги държите под студена течаща вода.