Как да предотвратите спортни наранявания

Независимо дали играете спорт за състезание или фитнес, не искате да бъдете отстранени от травма. Отсъствието от играта или принудителното бездействие е нещо, което всички искаме да избегнем. Макар че е невъзможно да се предотврати всяко нараняване, Американската академия по ортопедични хирурзи казва, че изследванията показват, че нивата на нараняване могат да бъдат намалени с 25%, ако спортистите предприемат подходящи превантивни действия.

Използвайте тези общи правила за предотвратяване на наранявания независимо от това, което играете.

Бъдете в правилното физическо състояние, за да играете спорт

Имайте предвид, че уикендът воин има висока степен на нараняване. Ако играете спорт, трябва подходящо да тренирате за този спорт. Грешка е да се очаква, че самият спорт ще ви доближи до форма. Много от нараняванията могат да бъдат предотвратени, като се следва редовна програма за подготовка на упражнения, предназначени специално за вашия спорт.

Познайте и спазвайте правилата на спорта

Правилата са предназначени, отчасти, да поддържат нещата безопасни. Това е изключително важно за всеки, който участва в контактния спорт. Трябва да ги научите и да играете според правилата за поведение. Спазвайте правилата за незаконни процедури и настоявайте за изпълнението от съдии, арбитри и съдии. Тези правила са там, за да поддържат спортистите здрави. Познайте ги. Следвай ги.

Носете подходящо защитно оборудване и оборудване

Защитни подложки , предпазни очила, каски, ръкавици и друго оборудване не са за тези, които считате за слаби; те са за всеки.

Защитно оборудване, което ви пасва добре, може да ви спести коленете, ръцете, зъбите, очите и главата. Никога не играйте без вашата предпазна екипировка.

Почивка

Спортисти с голям брой последователни дни на тренировка имат повече наранявания. Докато много спортисти мислят, че колкото повече се обучават, толкова по-добре ще играят, това е погрешно схващане.

Почивката е критичен елемент от правилното обучение. Почивката може да ви направи по-силни и да предотвратите наранявания при свръх употреба, умора и лоша преценка.

Винаги се загрявайте преди да играете

Топлите мускули са по-малко податливи на наранявания. Правилното загряване е от съществено значение за предотвратяването на наранявания. Уверете се, че загряването ви е подходящо за вашия спорт. Можете просто да започнете спорта си бавно или да практикувате конкретно разтягане или умствена репетиция в зависимост от вашата дейност.

Избягвайте да играете, когато сте много уморени или болни

Това е настройка за невнимателно нараняване. Болката показва проблем. Трябва да обърнете внимание на предупредителните знаци, които тялото Ви предоставя.

Два фактора, които увеличават риска от наранявания в спорта

Изследванията ни предоставят полезни улики за причината за спортно нараняване. Съществуват два фактора, които превъзхождат останалото, когато става въпрос за предсказване на спортно нараняване. Те са:

Източник:

Американска академия по ортопедични хирурзи, публична информация, март 2000 г.