4 домашно базирани меки тъкани Упражнения за миофасциално освобождаване

1 - Как BodyTRAC въвежда мек тъканен масаж в студиото за фитнес

Здраве и ракети клуб в Ню Йорк

Мека тъкан масаж, пяна подвижния и спусък точка терапия са горещи теми във фитнес света, и за добра причина. Тези видове самообработени меки тъкани могат да помогнат за предотвратяване на слепването (болезнените възли) в образуването на фасцията на мускулите, което спомага за поддържането на диапазона на движение и упражненията, като същевременно намалява вероятността от нараняване или хронична болка.

Единственият проблем? Повечето хора не знаят ефективно да използват тези лечения сами - те се нуждаят от инструктор, който да ги води през крачките.

Добрата новина е, фитнес залите и ателиетата започват да признават важността на предоставянето на такива класове на своите клиенти. Например, Ню Йорк Health & Racquet Club започна да предлага на членовете на BodyTRAC класове през есента на 2015 г., за да научи участниците как да провеждат техники за масаж на меки тъкани, миофасциална освобождаваща терапия, терапия с пускова точка и съзнателно дишане с помощта на инструмент Activ8R.

BodyTRAC упражнения и други миофасциални техники за освобождаване не са предназначени за изграждане на сила или да ви разбият пот; По-скоро те повишават кръвния поток в тялото, което води до по-добро движение и увеличен диапазон на движение. На свой ред фитнес ентусиастите могат да очакват намаление на времето за възстановяване от други тренировки, тъй като участват в този клас, подобен на терапията.

Докато класата BodyTRAC в момента се предлага изключително в New York Health & Racquet Club, може да намерите други подобни класове в местната фитнес зала. Дори ако не се предлага формална форма, попитайте дали даден обучител може да предложи обучителен семинар на заинтересованите участници. Миофациалното отделяне и други форми на терапия на меките тъкани бързо набират място в основната фитнес, така че вие ​​сте длъжни да намерите някой, който може да ви помогне да ви преведе през крачките.

За домашна тренировка, Ню Йорк Health & Racquet Club щедро споделя няколко прости упражнения от своя клас BodyTRAC, които можете да правите вкъщи. Всичко, от което се нуждаете, е Activ8R tracker ($ 30) или подобен продукт. Можете дори да поставите две топки за тенис в тръбна чорап, като свържете възел между тях, за подобен ефект.

За допълнителна информация относно BodyTRAC и повече от 600 седмични класа в Ню Йорк Health & Racquet Club, посетете NYHRC.com.

2 - Освобождаване на Psoas (дълбока якост на мускулите)

3 - Спинална колона / ерекция Спина (мускулите на гърба)

Здраве и ракети клуб в Ню Йорк

4 - Скала (раменни ножчета)

Здраве и ракети клуб в Ню Йорк

5 - Глюти

Здраве и ракети клуб в Ню Йорк