Пекан кафяво масло Овес триъгълници рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 141

Мазнини - 9 грама

Въглехидрати - 16гр

Протеин - 1g

Общо време 40 мин
Подгответе 25 мин , готвяйте 15 мин
Сервири 16 (по 2 триъгълника всяка)

Има ли тези мини грандо барове или бисквитки "chewy"? Вие решавате, но каквото и да наричате тези блюда кук-дегустация, те правят чудесна закуска или пиле с чай или кафе.

Брашно масло и препечени ядки добавят страхотен вкус. Царевият сироп е много лепкава, стара шведска съставка за печене, която се използва от 1800 г. насам. Това е почти чиста глюкоза, така че се счита за подходяща за диети с ниско съдържание на FODMAP в умереност.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 350F. Направете 8-инчов тава за печене с пергамент (без необходимост от смазване) или с лист с маслено фолио и оставете настрана.
  2. Поставете пеканите на тави за печене и преперете в средата на фурната, докато те са 1 или 2 нюанса по-тъмни, 7 до 9 минути, като се разбърква веднъж след 4 минути. Гледайте внимателно, за да предотвратите изгарянето. Извадете от фурната, изсипете в малка купа и поставете яйцата във фризера, за да се охлади, докато могат да се обработят безопасно. След като са хладни, грубо нарязани пеканите.
  1. В тенджера с 2-литра на средно висока температура, разтопете маслото, докато периодично въртите тигана. Регулирайте топлината, за да поддържате леко барботиране, докато пяната се превърне в много светъл златист цвят и течното масло отдолу ще започне да кафява, 3 до 4 минути. Продължете да готвите и завъртете тавата, докато течното масло под пяната се превърне в меден цвят, още 2-3 минути. Извадете тигана от горещината и разбъркайте в царевичния сироп, докато се разтвори. Разбъркайте в кафява захар и сол и се върнете на горещина. Запалете за 1 минута. Отново извадете тигана от топлина и разбъркайте във ванилия.
  2. Добавете овес и пекани към тенджерата и разбъркайте, за да покриете. Изсипете сместа в приготвената тавичка и се разстила равномерно. Поставете малко парче пергаментна хартия или омаслено фолио върху овеса и натиснете здраво с ръката си, за да се изгладите, като обърнете внимание на страните и ъглите. Погрижете се: сместа все още е гореща. Печете в средата на фурната, докато ръбовете станат светлокафяви, 13 до 15 минути.
  1. Извадете от фурната и поставете в охладителна батерия за 15 минути. Отстранете цялата лента от тигана, като повдигнете ръбовете на пергаментната хартия и я поставете върху дъска за рязане. Докато още е топло, използвайте голям нож на готвача, за да изрежете лентата на 16 квадрата. Нарежете всеки квадрат диагонално на 2 триъгълника (1 3/4 x 1 3/4 x 2 1/2-inch), за да направите 32 парчета. Охлажда се напълно, след това се съхранява в херметически затворен контейнер.

Вариации и замествания

Използвайте кафяв ориз вместо лек царевичен сироп.

За да направите тази рецепта без глутен, закупете безглутенови валцувани овес .

Съвети за готвене и сервиране

Целият царевичен сироп, наречен в тази рецепта, е "светлина", за разлика от тъмно, а не "леко", както при намалено количество калории. Прочетете внимателно етикета на продукта, за да намерите този, който съдържа само лек царевичен сироп, сол и ванилия.

Препечените ядки добавят вкус, смазка и здравословни мазнини на салати, кисело мляко, горещи зърнени храни или печени продукти и правят чудесна закуска. Защо да не препечатате цялата чанта наведнъж? Съхранявайте допълнителни ядки в херметически затворен контейнер в хладилника или във фризера.