Шоколадови лешници от хапки

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 168

Мазнини - 10 гр

Карби - 19гр

Протеин - 4g

Общо време 15 мин
Подгответе 15 минути , гответе 0 мин
Сервизи 12

Тези вкусове подобряват вкуса, подобен на този известен, пристрастяващ шоколадов лешник, който всеки обича (и това може да е извън границите, ако имате непоносимост към лактоза или сте на диета с ниско съдържание на FODMAP). Тази закуска без млечни продукти не съдържа лактоза, но осигурява хранителни влакна и здравословна мазнина от овес, семена от чиа и ядки.

Някои от съставките в тази рецепта могат да бъдат с висок FODMAP, когато се консумират в по-големи количества; за да го поддържат IBS приятелски, има само един от тези третира в даден момент. Най-добре се сервират студено или замразено, така че планирайте напред.

Съставки

подготовка

  1. Комбинирайте кафява захар и вода в малка тенджера при средно висока температура. Разбърква се периодично, докато захарта се разтваря; доведе до кипене и продължава да кипи за 1 минута.
  2. Намалете топлината до ниска, добавете фъстъчено масло и масло от канола и разбъркайте, докато фъстъченото масло се стопи. Извадете от топлината и добавете ванилия. Заделени.
  3. Добавете семена от чиа, лешници, овес, какао, брашно от сорго и сол в купата на кухненски робот. Процедирайте, докато сместа стане груб прах. Може да се наложи да спрете веднъж или два пъти, за да изстържете сместа по страните на купата. Изсипете кафява захарна смес и пулсирайте, докато сместа стане твърда паста, около 1 минута.
  1. Оформете тестото в дузина 1-инчови топки и ги поставете върху лист за печене, облицован с восъчна хартия. Замразява се за 1 час.
  2. Непосредствено преди сервиране прах със захар от сладкарски изделия. Съхранявайте тези ухапвания в херметически затворен контейнер във фризера или хладилника.

Варианти и замествания на съставките

За да направите тази рецепта без глутен, използвайте сертифициран овес без глутен.

Съвети за готвене и сервиране

Упътвания на мелницата: Използвайте средна тенджера за смес от фъстъчено масло вместо малка тенджера. Разбийте семена от чиа , лешници, овес, какао, сорго брашно и сол в смесителя, докато сместа стане груб прах. Добавете тези към сместа от фъстъчено масло и разбъркайте докато сме смесени.

Ако започвате със суровите лешници, просто преперете във фурната на тава за печене при 350F в продължение на 12 до 15 минути, като бъркате два пъти, докато потъмнеят сянка или две. Внимавайте да не ги изгорите. След това поставете горещите лешници в чиста кърпа за кухнята и завъртете кърпата, за да ги запечатате.

Оставете ги да седят за 10 минути. Като държите кърпата затворена, разтрийте ядките енергично, за да изстържете кожите. Малка кожа може да остане, което е добре. Съхранявайте допълнителни ядки за бъдеща употреба в хладилника или фризера.