Папая кисело мляко и кораб от орехи

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 184

Мазнини - 9 грама

Карби - 21гр

Протеин - 9г

Общо време 5 мин
Подгответе 5 минути , гответе 0 мин
Сервизи 2

При закуска опитайте да комбинирате плодове или зеленчуци с протеини и малко здравословна мазнина . Тази комбинация от богата на каротеноиди и богати на антиоксиданти папая с гръцко кисело мляко и богати на омега-3 орехи правят печелещата ухапване.

Използвайте обикновен кисело мляко, за да намалите добавената захар (охладената папая и прах от канела осигуряват достатъчно естествена сладост). Папаяс съдържа здравословна доза фибри и калий в полза на доброто сърдечно-съдово здраве, витамините А и С за подмладяване на кожата и лигавиците и фолат, който допринася за клетъчния метаболизъм. Папаяс също съдържа ензим, папаин, който помага за разграждането на протеините.

Папаин се изследва за ролята му в храносмилането като начин за подпомагане на разграждането на протеините в нашия храносмилателен тракт. Орехите са най-проучените ядки за профилактика на рака, тъй като съдържат големи количества полифеноли и други потенциално защитни съединения. Добавете ги на закуски и закуски, както и на пикантни ястия, като тази салата от саламура с нар и фета .

Съставки

подготовка

  1. Изсипете семената на папая.
  2. Попълнете всяка половинка папая с половината от киселото мляко, половинките от орех и прах с нахут на земята.
  3. Яжте с лъжица, като извадите хапки от папая плът.

Варианти и замествания на съставките

Папая може да има силен вкус и текстура, които някои хора не харесват. Опитайте да охладите папаята преди хранене, за да намалите част от нежелания вкус. Или разтрийте откритата плът на папая с нарязана вар, преди да я напълните с кисело мляко.

Можете също да опитате това с половин или по-четворен пъпеш, като пъпеш или мед. Калвалът има същата оранжева плът като папая, така че съдържа и каротеноиди. Honeydew е богат на витамин С, калий и витамини от вида B.

Съвети за готвене и сервиране

Планирате да опаковате тази закуска? Можете да олющвате папаята, да я накълнете на кубчета и да я събирате в контейнер за по-лесно пътуване.

Забавна компания за закуска? Сервирайте половинките папая и оформете маса с различни пълнежи и топинги (мислете кисело мляко, орехи, кокосови люспи, семена от чиа, пресни или сушени плодове), така че хората да могат да правят и да оформят собствени лодки. Не забравяйте да направите снимка на красивите (и питателни!) Творения на всички.