Италианска риба тон и фасул: салата от зеленчук

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 195

Мазнини - 4гр

Карби - 25гр

Протеин - 15 гр

Общо време 15 мин
Подгответе 15 минути , гответе 0 мин
Сервирания 4 (по 3/4 чаша всяка)

Тази рецепта е тежка за свежите съставки на основата на растения и използва животински протеини от риба тон като акцент. Тонът е нискокалорична риба с високо съдържание на протеини, която съдържа здрави омега-3 мастни киселини в сърцето . Съхранявайте консервирана риба тон в килера си за бърз обяд или лека закуска.

Тъй като рибата има толкова много хранителни ползи, препоръчва се консумацията на мазни риби два пъти седмично . Зеленчуците обаче трябва да се консумират ежедневно, за да се възползват от хранителните им ползи. Тази рецепта получава вегетарианска тласък с богати на фибри бели боб, хрупкави целина и ароматно нарязан шалот и пресен магданоз. Поддържайте нещата свежи с превръзка от лимон и зехтин.

Съставки

подготовка

  1. Комбинирайте боб, риба тон, целина, шалот, магданоз, лимонов сок и зехтин в средна купа.
  2. Подправете се със сол и черен пипер.
  3. Сервирайте с големи романски листа от маруля, бисквити или тост.

Варианти и замествания на съставките

Искате ли да направите това вегетарианец? Просто не рибата риба тон. Можете да капка боб с гърба на вилица за по-"люспест" текстура.

За няколко вегетариански вариации опитайте нарязан зелен или червен пипер вместо или в допълнение към целината, или разбъркайте в някои фино нарязани моркови или репички.

Смесете билките и опитайте босилек вместо магданоз. Всички тези вариации на зеленчуци и билки са сравними с хранителните стойности.

Не може да удари кремавата салата от риба тон? Опитайте да използвате обикновен гръцки кисело мляко или дори кремообразен хумус вместо майонеза за по-свеж аромат.

Съвети за готвене и сервиране

Опознайте вашия риба тон. Червеният тон има повече омега-3 мазнини на унция, но тъй като идва от по-голям вид риба тон, той също има повече живак . Чудесна светлина тон идва от по-малък вид риба и има по-малко живак и омега-3 мазнини. И тютюнът, опакован с вода и опакован с масло, може да бъде част от здравословна диета. Водата опаковани риба тон съдържа по-малко калории и общата мазнина и може да бъде малко по-евтино, отколкото масло опаковани риба тон.