Харбед Фарро салата с нар и фета

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 470

Мазнини - 28 гр

Карби - 44гр

Протеин - 11g

Общо време 75 мин
Подгответе 15 минути , готвяйте 60 мин
Сервирания 6 (по 1 1/4 чаши всяка)

Наровете съдържат антиоксидантни и анти-атеросклеротични свойства на "сърцето здрави", поради наличието на множество полифеноли, включително танини, флавоноли, антоцианини и елагична киселина. Семена от рубинено червено са популярни в много солени ястия в средиземноморски стил и се срещат в рецепти със съставки като пиле, кисело мляко или патладжан.

Тази рецепта съчетава сладките и хрупкави семена от нар, известни също като арили, със солено и кремообразно сирене от фета, ярко зелен магданоз, препечени орехи и богат на протеини и фибри фаро. Обвивката е направена със зехтин, пресован чесън и мед от нар. Нар меласа е гъста, сироподобна съставка, направена от намален сок от нар. Той помага да се засили аромата на храната, без да е необходимо допълнително сол или захар.

Съставки

подготовка

  1. Поставете вареното фаро в голяма купа и го оставете настрани.
  2. Разбъркайте заедно пресования чесън, нар меласа и зехтин в малка купа, изсипете го над farro и разбъркайте, докато farro е равномерно покритие.
  3. Опечете нарязаните орехи на суха тиган при средно горещина, докато стане ароматно и току-що започва да кафява, около 4 до 6 минути. Охладете върху чиния.
  4. Добавете охладените орехи, нарязания магданоз, нарове от нар и фета сирене в сместа Farro и хвърляйте докато се съчетаят.

Варианти и замествания на съставките

Ако искате да намалите съдържанието на мазнини в дресинга, използвайте половината количество зехтин. Все пак ще се насладите на усещането за усещане за усещане в усещането за усещане на усещане за усещане за усещане за усещане за усещане на усещане за усещане за усещане за усещане за уста в зехтина.

За вариация на вкуса, заменете половината от магданоза за нарязания свеж мента. За да направите тази салата без глутен, използвайте 3 чаши варено quinoa, което също е пълно с фибри и белтъчини, вместо с farro. Плюс това quinoa отнема само 15 минути да готвя.

Съвети за готвене и сервиране

Купете си далеч преди време, така че можете просто да хвърлят вашата салата заедно за по-малко от 15 минути. В зависимост от вида на фаро, който купувате, може да отнеме от 15 минути до 1 1/2 часа за готвене. Пълното зърно Farro изисква по-дълъг период на готвене или омокряне за една нощ; полу-перленото farro има част от триците отстранени, но все още съдържа някои влакна; перлето Farro няма никакви трици и най-малко време за готвене.

Не забравяйте да прочетете внимателно инструкциите за опаковката преди готвене. Като цяло, Farro готвачи в съотношение 1: 3 от farro към течност, но винаги можете да бъдете безопасни, като добавите повече течност към саксията и източване на излишъка в края на готвенето.

За да извадите семената от нар, срязайте върха и дъното и с помощта на нож за пардеене изрежете наровете около външните страни.

Внимателно отваряйте наровете, за да разкриете вътрешните семена, да ги отстраните от мембраната и да отлепите всякакво сърце. Поставете семената в купа.