Отслабване и диаграма на напредъка за фитнес

Важна съставка на успешната загуба на тегло е да следите напредъка си и да наблюдавате неща като теглото, измерванията и телесните мазнини редовно. Проверката на тези неща от време на време може да ви държи в играта и да ви уведоми, ако сте се подхлъзнали от здравословните си навици.

От вас зависи колко често искате да направите тези измервания.

Може да искате да се претегляте веднъж седмично (въпреки че много хора правят това ежедневно) и да правите измервания на всеки 4 седмици, за да проверите напредъка си.

Дата : __________________

Тегло : ________________

Телесна мастна тъкан : ________________

Скорост на почивка : ________

Обикновени измервания :

Талия: __________________

Hips: __________________

Гръден кош: __________________

Коремни мускули: __________________

Обятия: __________________

Бедро: __________________

Телета: ________________

Измерване на телесните мазнини

Има различни начини да получите мазнините в тялото си, някои по-точни от другите. Най-простият е да използвате калкулатор на телесните мазнини , въпреки че това е само прогноза. Можете също така да тествате телесните мазнини от личен треньор във фитнес залата или в някои университети.

Покой на сърдечната честота

Вашият сърдечен ритъм отразява колко силно сърцето ви работи по време на тренировка и проследяване на покойния сърдечен ритъм (RHR) с течение на времето може да ви помогне да видите вашите фитнес печалби, тъй като става по-ниски и по-ниски.

RHR обикновено е между 50 и 100 удара в минута. Атлетите и тези, които упражняват редовно, обикновено имат по-ниска честота на ремисия, докато заседналите хора ще имат по-висок RHR. Вашата цел е да намалите RHR.

Трябва да се опитате да измервате сърдечната честота на първото нещо сутрин, преди да сте заети с други неща и сърдечната Ви честота се покачва.

Просто бройте колко пъти сърцето ви бие в 1 минута. Ако не можете да го измервате първото нещо сутрин, уверете се, че го измервате, след като сте починали (поне 4 часа след тренировка или друга активна дейност) и няколко часа след хранене. Помага, ако легнете на 30 минути, преди да предприемете измерването. В идеалния случай, вие искате да вземете RHR за 5 дни, за да получите средно.

Как да вземем телесните измервания

Тали: Измерете талията си, без да държите лентата твърде плътно (или твърде слабо). Като грубо ръководство талията ви е най-тясната част на багажника или приблизително 1 инч над коремния ви бутон.

Хълбоци: Измерете бедрата около най-пълната част на бедрата си заедно с петите.

Бедра: Измерете горната част на бедрата, точно под мястото, където задните части се сливат в задната част на бедрото.

Гърди: Измерете най-пълната част на гръдния кош

За теглото си

Няколко неща за теглото си. Знаете, че мащабът измерва всичко - костите, мускулите, органите, всичко, което сте яли или пили и т.н. Поради тази причина мащабното тегло не винаги ви каже, ако постигате напредък.

Всъщност, ако повдигате тежести, може да добавяте мускули към тялото си, докато губите мазнини, нещо, което не винаги се появява на скалата.

Мониторинг на теглото си е важно, за да сте сигурни, че няма да отидете в грешната посока (т.е. да натрупате тегло), но може да не отразява всички промени, които се случват в тялото ви.

Не се обезсърчавайте, ако скалата не променя начина, по който смятате, че трябва. Фокусирайте се повече върху това, което правите и върху измерванията си.

Отпечатайте и запишете нови измервания на всеки 4 седмици. Опитайте се да избягвате измерването всеки ден, тъй като малките промени обикновено не се показват на измервателната лента. Тялото ви се променя дори ако все още не можете да го видите.