Рецепта за пържене с ропот: Рецепта за говеждо месо с чушки и лук

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 542

Мазнини - 16 гр

Carbs - 23гр

Протеин - 75 гр

Общо време 270 мин
Подгответе 30 минути , готвяйте 240 минути
Сервирания 4

Ropa vieja е ценно кубинско ястие от месо и домати. На испански "ropa vieja" означава "стари дрехи" - готовото ястие от нарязано говеждо месо със зеленчуци като чушки и лук изглежда като купчина разкъсани дрехи. Традиционно, разфасоването на месо, използвано в ropa vieja, е френско пържола, което не само стана скъпо, но също така няма достатъчно мазнини, за да забави правилно приготвянето без да изсъхне. Така че тази версия изисква шкембе говеждо - изрезка, което има малко повече мазнини (и е много по-достъпно), което се възползва от дълго време на ухажване - и остава сама (срещу раздробяване), за да прилича повече на яхния. Когато е пълна с органични зеленчуци и ниско-натриеви домати, ropa vieja е хранителна храна, която предлага протеини, както и антиоксиданти, витамини и минерали, докато намалява солта.

Едно от най-хубавите неща за това ястие е, че той "продължава да дава" - още по-добре е на следващия ден, а остатъците от месото могат да се настъргват и да се добавят заедно със зеленчуците към тортила (малко авокадо и червеното допълват добре) или поставени върху спагети с тиква за алтернативна "паста" ястие.

Съставки

подготовка

  1. Сол и пипер месото и кафяво в тиган на печката.
  2. Сложете лук и целина на дъното на глинен съд . Поставете изпеченото месо на върха.
  3. Изцедете домати, запазващи сока. Сложете домати и чушки върху месото заедно с дафинови листа.
  4. В малка купа или течна мерителна чаша смесете останалите съставки заедно (включително запазения доматен сок) и изсипете месото и зеленчуците.
  1. Гответе 2 до 3 часа на високо, или 5 до 7 часа на ниско.

Състав на заместители и добавки

Ако искате да направите това ястие подобно на традиционно нарязаното говеждо месо ropa vieja, но не искате да използвате фъстъчено пържола, попитайте касапина да изрежете парче патронник, който е по-висок, отколкото е по-широк, където зърната се движат вертикално. След това, след като ястието завърши готвенето, изсипете месото с 2 вилици (или изчакайте да изстине и да използвате ръцете си).

Ropa vieja е една от тези ястия, където можете да добавите почти всеки зеленчук и ще опитате вкусно. Помислете за добавяне на моркови заедно със целината. Към края на времето за готвене се хвърлят в зелени маслини, каперси и пресен магданоз.