Универсален остъклен рецепта за

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 121

Мазнини - 7 гр

Въглехидрати - 9г

Протеин - 8g

Общо време 5 мин
Подгответе 5 минути , гответе 0 мин
Сервирания 5 (по 1/2 чаша всяка)

Незрелите соеви зърна , подбирани и поднесени зелено, се наричат ​​едамаме. Те се ползват от много години в Япония, Корея, Китай и Хавай и сега са лесно достъпни в американските хранителни магазини в секцията за замразени храни.

Едамаме обикновено се яде като пръст храна и може да се служи като парти за закуска или след училище. Вземете едамамето до края на стъблото, поставете цялото в устата си, изсмучете боба и изхвърлете шушулките.

Съставки

подготовка

  1. В голяма тенджера донесе 2 килограма вода до кипене. Добавете замразеното едамаме и върнете тенджерата до кипене. Намалете топлината и оставете да къкри за една минута. Изливайки се от себе си, за да избегнете горещата пара, изцедете единамовите шушулки в шлайфане и ги изплакнете със студена вода, за да спрете готвенето.
  2. В голям тиган на средно висока температура, затоплете маслото. Добавете джинджифила и солта, като бъркате често, за 1 до 2 минути, докато джинджифилът започне да кафява. Добавете соев сос, оцет и кафява захар и разбъркайте, докато захарта се разтвори. Добавете edamame. Намалете топлината до средата и разбъркайте с помощта на силиконова шпатула, докато сосът карамелизира и намали, за да образува глазура върху единамовите шушулки. Остържете соса отстрани и отдолу на тигана периодично по време на процеса на карамелизация. Поръсете с лют червен пипер, ако желаете, и сервирайте топло.

Вариации и замествания

Размерете пропорциите на препечен на пикантно сусамово масло, което да отговаря на вашето небце.

За да направите тази рецепта без глутен, използвайте сол без сол или без глутен тамари.

Съвети за готвене и сервиране

Не пренебрегвайте врящата вода. Ако не използвате достатъчно вряла вода за готвене на едамамените шушулки, това ще отнеме твърде много време, за да се върне на кипене, времето ще бъде изключено и шушулките ще бъдат преварени до момента, в който са варени за 1 минута.

Свежият джинджифил и сусамовото масло са ниски FODMAP кухненски тайни оръжия. Малки бутилки сусамово масло се предлагат в повечето магазини за хранителни стоки. Прочетете внимателно етикета. "Обикновено" сусамово масло може да бъде описано като препечено; това е тъмно кафяв цвят. Пикантното сусамово масло е червеникаво на цвят и е рекламирано горещо. Малко минава дълъг път, така че съхранявайте сусамовото масло в хладилника след отваряне, така че да остане свеж при употреба.