Лесно скариди Скампи

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 193

Мазнини - 10 гр

Въглехидрати - 3g

Протеин - 21 гр

Общо време 20 мин
Подгответе 10 мин , готвяйте 10 мин
Сервирания 3

Scampi скариди е бързо и лесно, но впечатляващо ястие. Най-хубавото нещо за скаридите е колко бързо готвят - всъщност най-големите грешни готвачи правят с скаридите готвят прекалено дълго и става гумено. Най-простият начин - само с чесън, лимон и вино - е вкусно и бързо, но само с още няколко минути можете да го направите по-приказно с някаква шестота и лимонова кора. Топлият пипер е по желание, както и магданозът, но и двете добавят допълнително ниво на вкус, както и цвят.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте тиган до горещо. Добавете маслото и завъртете, за да покриете. Добавете скаридата и гответе 1-2 минути, като ги разбърквате или завъртите, докато те просто се превърнат в розови - ще ги приготвите малко по-дълго в края, така че не се притеснявайте, ако не сте сигурни, че са направени в средата ,
  2. Завъртете топлината надолу и добавете маслото към тигана. Ако използвате шалот, добавете сега и гответе за около минута. Добавете чесъна и лют червен пипер, ако използвате, и гответе, докато стане ароматно. Добавете виното и лимоновия сок, и лимонова кора, ако желаете.
  1. Добавете скаридата обратно към тигана, разбърквайте и нагрявайте. Добавете магданоз, ако използвате.

Предложения за сервиране и съвети за готвене

Сервирайте този лесен скаприп скариди върху карфиол ориз или юфка shirataki (или други нисковъглеродни юфка като тофу юфка).

Купуването на скариди може да бъде объркващо, ако не работите с скариди редовно. Скариди се продават прясно или замразени, купувайки замразени е най-добре, тъй като повечето скариди са замръзнали в морето, когато са били уловени и доведени до супермаркета по този начин. Розовите свежи скариди в дисплея са само замразени-размразени скариди върху лед.

Изберете замразени безглави скариди с черупката и опашката. Искате скариди в възможно най-естествено състояние, с изключение на главата. Докато някои хора ядат сами глави от скариди, най-добре е да бъдат премахнати при захващане. Ако имате достатъчно късмет да купите живи скариди, ще премахнете главата точно преди или непосредствено след готвенето.

Ако купите най-свежите скариди (живи скариди или цели замразени скариди), няма да бъдат изхвърлени, освен ако не поискате от вашия рибар да ви го направи.

Ако предпочитате да го направите у дома, следвайте тези инструкции: